:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


filmų paieška  
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Naujausi   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9    Šūdai  Pusė velnio  Zašibys





Lietuviškas internetas apie kiną (I dalis)

Sena kinų patarlė byloja: „Geriau kartą pamatyti, negu 10 kartų perskaityti“. Na, gal ir ne kinų ta patarlė, nesvarbu... Filmus žiūrėti 10 kartų geriau, negu apie juos skaityti, tačiau skaityti irgi neblogai. Šiais laikais internetas (bent mano gyvenime) išstumia kitas žiniasklaidos formas, nes yra patogesnis ir pigesnis už jas, jei tą patį tekstą galima perskaityti popieriniame leidinyje arba elektroniniame, tai renkuosi pastarąjį. Todėl sugalvojau imtis užduoties aprašyti savo „brausinimo“ ieškant informacijos apie kiną po lietuvišką internetą įspūdžius. Pasirodo, lietuviškajame internete apie kiną rašo nemažai, todėl mano užduotis, blyn, – ne iš lengvųjų...

Pradėsime nuo telefonistų:
Dideli informacijos apie kiną resursai, o tiksliau, sąvartynai, glūdi, tūno, vilnija, styro ir driekiasi pas didžiausius ryšio tiekėjus – telekomą, bitę ir omnitelį.

Naujienos ir kino teatrų repertuarai

Telekomo “kino take” (http://kino.takas.lt), Bitės (Bangos) “kinomanuose” (http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai), Omnitelio Omni-Vartai Omni-laikas ar kaip jie ten jį vadina (http://www.omni.lt) kino naujienos kartojasi daugmaž tos pačios. Kiek suprantu, tai tėra copy-paste ir vertimo būdu rašomi pranešimai iš užsienietiškų naujienų puslapių arba naujienų agentūrų platinami pranešimai, na nesvarbu, galų gale, iš kur jie juos gauna, svarbu, ką matome mes.
Šiuose trijuose kino portaluose, o ir daugelyje kitų randame naujienas, susijusias su kinu tiek, kiek susiję su kinu Holivudo žvaigždės. Štai keletas naujienų apie kiną:

  • Aniston laukiasi kūdikio, teigia draugai

  • Grantas įsivėlė į meilės trikampį

  • Courteney Cox savo naujagimei davė Coco vardą

  • Pikantiškos Drew Barrymore nuotraukos

  • Kidman teigia esanti per drovi būti blondine

  • Kidman svajoja senatvę praleisti Fidžyje

  • Aktorius Hasselhoffas suimtas dėl vairavimo išgėrus

  • Kate Winslet labdaros aukcionui dovanojo akinius nuo saulės

  • Johnas Travolta kenčia dėl antsvorio

  • Bruce Willis išsiskyrė

  • Susižadėjo aktorius D. Kveidas

  • Liv Tyler dar nepasiruošusi vaikams

  • Ir t.t.


Teisybės dėlei reikia pripažinti, kad čia atsiranda ir kitos, tikrai kino, naujienos, jei jos yra “pikantiškos”, pvz., jei kas nors kokiu kinu papiktina bažnyčią, arba gėjus, arba žydus, dar čia minimi apdovanojimai, statistika, kartais pranešama, kad kuriamas koks nors naujas filmas, ypač jei jame vaidins Bradas Pittas. Visumoj figūruoja naujienos apie kiną, susijusios su kokiomis nors įdomiomis istorijomis. Kaip anksčiau “Švyturyje” arba “Moksle ir gyvenime” rašydavo “Ar žinote, kad…”

Šiuose trijuose portaluose taip pat galime rasti kino teatrų repertuarus. Reikalingas dalykas, bet jis būna visuose informaciniuose interneto puslapiuose, laikraščiuose, reklamose, paskambinus informacijos telefonais – visur, todėl interneto puslapiuose, orientuotuose į kiną, kino teatrų repertuarų talpinimo aktualumas nublanksta.

OmnYtelius

Omnitelio kino rubrika ir tapsiriboja tik naujienomis, tačiau prie naujienų įterpia ir kiek įdomesnius pablevyzgojimus apie filmus per mūsų televizijas „Stepokas Strolia rekomenduoja ir ne“. Sunku man spręsti, nes neturiu televizoriaus ir tos apžvalgos, kuriose daugumą filmų apibūdina vienas arba du gan įpareigojančio stiliaus ir kiek perspausto originalaus mastymo sakiniai, man neįdomios. Tačiau bet kokiu atveju – tai jau ne kopijuotos, ne perspausdintos, o savos, išmastytos mintys, jau analizuojama, o ne tik pranešama.
Skaitytojų komentarų prie omnitelio kino žinučių neradau. Gal jų yra, bet turbūt menkai.

TelEkomas

Telekomo kino portale naujienos, kaip minėjau kartojasi tos pačios ir to paties neįdomumo. Tačiau jų portalas išvystytas daug plačiau, nei omnitelio.

Telekomo kino portale yra pelningiausių Lietuvoje savaitgalio ir mėnesio TOP 20-tukai , kuriuose nurodomos už filmus gautos pajamos, apsilankiusių žiūrovų skaičius, seansų skaičius ir t.t. Ir dar yra tokia rubrika „Savaitės apžvalga“, kurioje aptariamos finansinės filmų Lietuvos kino teatruose sėkmės ir nesėkmės – gal ir nelabai svarbu kino mylėtojui, tačiau įdomu besidominčiam mūsų tautos kultūrinio debilėjimo arba tobulėjimo procesais.

Turbūt didžiausia „Tako“ kino portalo dalis – filmų ir aktorių aprašymai. Ir tie ir anie – bergždi, nes apie aktorius pateikia keletą faktų arba, geriausiu atveju, jų pasisakymų, o apie filmus - tai tas variantas, kai aprašomas filmo siužetas, kad žiūrovai kino teatre galėtų patikrinti, ar teisingai parašė ir dar pažiūrėti kaip baigsis. Na, be siužeto dar įterpiamas koks apibendrinantis sakinys. Tiesiog nukopijuotas reklaminis filmo tiekėjų aprašymas.
Ir filmus, ir aktorius galima vertinti penkiabalėje sistemoje, po to kiekvienas filmas ir aktorius turi savo reitingą.

„Filmų“ sub-rubrika yra “Videoanonsai“ - nuoroda į puslapį www.tv.lt, iš kurio galima į emailą atsisiųsti filmų treilerių.

Kita „Filmų“ sub-rubrika yra kino festivaliai, kur rašomi nedideli pranešimai apie naujus Lietuvos kino festivalius, juose rodomus filmus. Atskira rubrika portale (buvo ar tebėra) skirta Baltijos televizijos filmų festivaliui „Amber Arch“ (Gintarinė Arka). Na, kino festivalių propaganda – pagirtina iniciatyva.

Dar „Tako kine“ rašo apie lietuviškai išleistas vaizdajuostes, dar ten yra konkursai, kuriuose galima laimėti pakvietimą į kokį filmą. Jei nieks nepasikeitė, tai į tuose konkursuose užduodamus klausimus, gali atsakyti tik pažiūrėjęs tą filmą, į kurį gali laimėti pakvietimą arba nemažai pasiskaitęs apie to filmo siužetą – tai kokia nauda tada laimėti kvietimą? Nebent dovanai...

Ir, kaip sako užsieniečiai, „last but not least“ – „Tako“ forumas apie kiną (kurio, tarp kitko, matomai skaitytojų patogumui, nėra „Kino tako“ dešiniajame meniu, o tik prie „Forumų meniu“) bei skaitytojų komentarai.

Bendro vaizdo sudarymui nepatingėjau nukopijuoti visus „Kino tako“ skaitytojų atsiliepimus apie filmą „Bruce Allmighty“:

1. žiaurei geras filmas .labai juokingas irįdomus
2. Juokingas filmas
3. žiauriai geras, labai patiko. ne vieną kartą mačiau ir dar bus galima pažiūrėti
4. Jis filmas ira labai fainas ir juokyngas, man labai patiko. tikra jega !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5. Sis filmas yra labai geras.
6. na filmas kaip filmas:/ juokiausi tik vienoje vietoje!
7. Ciotkas filmas.COOL
8. as ziurejau su klase .mes taip juokėmės kad net negalėjom įkvėpti oro. žiauriai
9. sis filmas yra tikrai nuostabus. labai juokingas. zvengiau iki asaru
10. Rasykit man ka jus manot apie sita filma!!!Na o as galvoju coool. Kas dar neturi Imesh butinai isigykit ta programa nes per ten galima isirasyti ben kokiu filmu!!!!
11. Gaidys cia o ne filmas, pasaku pasaka.
12. Toks idomus filmas... Man tai patiko, o jums chebra?
13. siandien eisiu :]
14. Sy filma ziurejau jau 3 kartus bet galeciau dar kokia 20 ar dagiau kas dar nemate tai patariu butinai paziureti o dar geriau tai kompe tureti ;)
15. Labai norejau nueiti i si filma
16. nemaciau
17. Tadai, tai ko nieko neatsakai?
18. Klausyk ,Tadai apie koki darba tu sneki, filmo metu!
19. GERAS mAN PATIKO DAUG DIRBAU
20. jo maciau ta filma nu ka krootas fimas!!!!
21. ramune as tau pritariu
22. Labai gera filmo ideja,tiems,kurie keikia dieva,verta pasiziureti,o mums paprastiems nuo juoko prailginti gyvenimus.
23. LABAI IDOMUS FILMAS
24. Manau sis filmas labai kruopsiai padarytas ir man jis patiko...
25. Šio filmo aš dar nemačiau bet būtinai pamatysiu! vien dėl to kad jame vaidina mano mylimiausia aktorė-J.Aniston! o šiaip kiek girdėjau tai šis filmas yra SUPER!!!
26. SIS FILMAS LABAI GERAS. AS JI LABAI NORIU PAMATYTI
27. na, tikiu kad sitas filmas tikrai labai fainas. Ir aktoriai kaip tik sitam filmui
:) as to filmo dar nemaciau bet tikrai labai noreciau pamatyt :)
28. puikus filmas
29. gal ir visai nieko filmytis butu reiktu nulekt kada paziureti
30. Man si komedida labai patiko :)
31. Sveiki as sito filmo nesu mates bet as apie ji geros nuomones.Ir kada si filma rodys
32. As ta filma maceu pries menesi bl nerealus filmas BUTINAI paziurekit krch UNREAL labai patiko tikrai verta nueiti ;)
33. Fajnas filmas, verta paziureti, as ji jau maciau, tikrai geras, yra is ko paijuokt...cool....nepagailekit tu keliu lituku paziureti sita filma.... ;)))) :)
34. Filmas labai fainas.Molonu ziureti,lengva komedija atsipalaidavimui!!
35. Filmas yra bukas, nei komedia nei drama nei nzn kas cia yra, tikrai blogiausias is visu Jim Carrey filmu, yra aisq pora momentu kur galima pazvengt, tik TIK 2 ar 3
36. Tai komedija? tai kodel trecdali filmo gana juokinga, kitus 2 trecdalius verkt
bet kinai veluoja visu menesiu, kam i ji eit,jai yra jau beveik DVD quality
daugumoj FTP ir progose kaip Kazaa ar imesh, as jau ji priesh daugiau nei menesi maciau ne TELE-Synk versija.
37. nu blyn bajeris.Čia vadinasi filmas?Jennifer Aniston tai dar nieko bet tas ciuvas tai jau visai isdebilejas.Kaip jam neatsibosta.(gi jis turbut ir gyvenime
toks)galet labiau pasistengt.ner daugiau ka rasyt. tra lia lia lia o cia čia as rūtų darzeli
38. sedziu jė jė jė cool ciki jėga o cia cia bzzzzzzzzzzz bitė
39. ciotkas filmas turi būti.Tas ciuvas man patinka.Būtinai nueisiu.
40. NEZINO AS KA IR PASAKYT, FYLMS NEBLOGS, BET GI TAP NEBUN. CI KAZKOK FANTASTIK.
41. Nu nežinau ar galima taip Dievą rodyti...
42. Man tai patiko, geras.Vien filmo idėja gera.Kiekvieno svajonė.
43. cool fimukas kaip ir visi su Dzimu Keriu :DDD
44. Vienas is geresniu jo filmu:)
45. Filmas nemirtingas zevengiau ti is jo mordos nekalbant apie filma:))) geras
46. Kas mate ta filma?
47. Turbut idomus filmas, noreciau pasiziureti
48. Paziuresim pamatysim!!!!!!!!! ;DD
49. Na cia turetu but komedija.......bet nejabai juokinga, ti J.Carrey fizionomija nemirtinga..........
50. Nu ir vėl kažkokį jankišką mėšliuką užvežė parodyti. Kad ir kaip žiūrėjau - nejuokinga, o kartais ir graudu (kai Kerio herojus suvokia savo klaidas ir visi
tie moralizuojantys svaičiojimai bla bla bla). Bet filmas turi ir pliusų: jis bet
kokiu atveju geresnis užz visas kitas "komedija" rodytas Lietuvos kinoteatruose per paskutinius 6 mėnesius.
51. filmas siaubingai fainas, juokingas, ir dar daug characteristiku turi, Jim Carrey yra pats tinkamiausias aktorius siam filmui,
52. Noreciau pamatyti.
53. Nu cia tai filmas, nu cia tai komedija. Paprasta, idomi, juokinga ir visu
svarbiausia - nenuobodi. Geriausia vieta, kai Briusas su ziniu skaitytoju issidirbinejo.

Nesusilaikau nepacitavęs dar vieno įdomaus pasisakymo (apie Hario Poteriaus žvaigždę aktorių Daniel Radcliffe):
“Tu, įsimylėjėle, NEĮŽEIDINĖK TOBULO AKTORIAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jo pomėgiai tokie patys kaip ir mano. JIS BUS MANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (prisiekiu Merlino barzda)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”


Bytė

Na, Bitės „Banga“ (ar „Bitė plius“) yra ne tik kinomanų klubas - tai ištisas klubų ir forumų tinklas su išvystyta struktūra ir savu verdančiu gyvenimu. (Ji gal anksčiau „Banga“ tebuvo, o po to ją „Bitė“ įsigijo.) Čia rasime pilną komplektą foruminių naudingybių ir beprasmybių: dalyvių dienoraščiai, teigiami ir neigiami reitingai, topai, krūva klubų įvairaus amžiaus ir pomėgių žmonėms, dalyvių talpinamos nuotraukos, nuorodos, kažkokie „blogiečiai“, „geriečiai“, „perlai“ ir t.t. Vienas iš klubų yra „Kinomanai“, jame yra naujienos (nieko gero, daugmaž tas pats, kas ir „Kino take“ bei „Omni-vartuose“, žr. aukščiau), nuotraukų skyrelis (paprastai ten papuola aktorės su dideliais papais ir gražuoliai, kurių nori visos malaletkos), nuorodų skyrelis (yra naudingų ir įdomių dalykų), kinoteatrų repertuarai ir forumas. Viską, išskyrus kino teatrų repertuarus, gali talpinti patys klubo nariai. Forume vyrauja tos pačios beztalkovos blevyzgos kaip ir kitur (žr. citatas iš „Kino tako“ komentarų), tačiau, kiek paieškojus, galima rasti labai naudingų ir įdomių pasisakymų, parašytų žmonių, tikrai mylinčių ir išmanančių kiną. Taip pat čia galima susipažinti su bendraminčiais, kurie turi daug filmų, su klastingu tikslu po to su jais keistis kompaktais. „Kinomanų“ klubo nariai kartais rengia „mytus“, yra tokių, kurie rašo labai labai daug žinučių ir forume praleidžia dafiga laiko, yra ir tokių, kurie be galo sureikšmina kiekvieną žinutę arba patį forumą, žodžiu, kasdien verda ten viskas ir kunkuliuoja. Ko gero, Bitės „Kinomanų“ forumas, dėl keleto įdomių ir naudingų žmonių, iš visų trijų šiandien apžvelgtų internetinių kino klubų yra naudingiausias, nors, kad ir kaip kruopščiai moderuojamas, lieka labai prišiukšlintas neįdomiais ir tuščiais pasisakymais.


Apibendrinant: tarp didžiųjų ryšio tiekėjų internetinių puslapių apie kiną naudingų dalykų yra tik Bitės „Kinomanų“ forume, bet ir ten reikia nemažai paieškot, kad rast kątai naudingesnio. Ką padarysi, kam gi dabar lengva ant Lietuvos? Visiem sunku, visiem...

Bus daugiau...

2004 m. birļæ½elio mėn. 22 d.



Komentarai 




Kriss 2010-07-19 09:32:03
puikus ir nauji filmai nemokamai įvairiomis kalbomis http://www.filmai.in/uzeik-193931.html



santa 2007-11-09 16:27:07
kaip vadinasi sub - rubrika ar gali kas atsakyt i si klausima



geras.zmogus 2007-04-06 13:01:54
gal ir netikslus, bet bent jau poziuris sveikas , sekmes laikykis



Nesta 2005-05-22 17:28:58
kriss tai kvailas žmogus esi.:)



kriss 2005-04-17 12:04:47
as cia nieko neskaiciau, bet galvoju, kad visiska nesamone...bu...
kas taip pat mano?



kinomanas 2005-04-17 02:21:59
hey, jus ka juokaujat?? prie kuo cia takas kinas? nesamone. lietuvos kino portalas Nr. 1: cinema.lt - takas ir pan. iki cinema.lt oooj kaip dar toli!



MrFroid 2004-10-27 20:29:35
omni.lt jau kuris laikas nesimato stepoko ;( gerai rashydavo.. atsiprasau, kad kartais neskaitydavau.



Adutis 2004-06-24 12:07:23
Kilimandžarai ir baisonėli, prašau iškelti šiuos klausimus diskusijose, o ne komentaruose apie šį straipsnį.



baisonėlis 2004-06-23 14:01:11
jo, Troja yra šūdas, o Brudas Pitas toks pats Achilas kaip kad aš Jenifer Aniston. kelios kautynių scenos neatsveria visiškos popsos ir faktų iškraipymo. Achilo pseudo maištas atrodo toks pats tikroviškas kaip Dolly Buster papai.



S. Kilimandžaras 2004-06-23 13:29:34
Na labai smagus šitas skyrelis, bet štai kodėl nėra recenzuotų krūvos gerų filmų? Pvz. aktualaus šiomis dienomis "Wag the Dog", viso Oliverio Stouno ir tt. ir pan.
Dar noriu papeikti Ragą, kad "Troy" įvertino kaip "zašibys". Ten gi šūdas...:)



Sraigius 2004-06-22 15:12:43
O straipnis man tikrai patiko, aš a2ti ir nežinojau, kad tu žinai apie tokio žurnalo "Mokslas ir Gyvenimas" egzistavimą, lenkiu galvą prieš eruditą :)



Sraigius 2004-06-22 15:10:42
Tikrai visiems sunku, tikrai, nebent seneliui lemgva, atostogos ... ech kad man dabar taip


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



"Oskarai" 2006 (25)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

"Kova su šešėliu" pasakų namelyje (35)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.3): lytys ir aktoriai ("Stage Beauty", (Richard Eyre, 2004)) (1)

--- --- ---

"Vaško" aukos (12)

--- --- ---

Trys “Kino Pavasario' 05” filmai: diletanto įspūdžiai (4)

--- --- ---

Jos didenybė komedija Pt.1. "Sėkmės džentelmenai". (10)

--- --- ---

Martin Scorsese 'AVIATOR' (2004) (9)

--- --- ---

Apie ką burzgia mano benzopjūklas? ("Texas Chain Saw Massacre" (1974) prisimenant) (14)

--- --- ---

SHOGUN ASSASSIN ! (10)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.2): dievo ir velnio ženklai (7)

--- --- ---

Šiapus (16)

--- --- ---

Svetimi ir grobuonys (30)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.1) (10)

--- --- ---

Karaliaus ƃĀ¾vejo laimƃĀ« (4)

--- --- ---

Turėjimo kultas ir daunloudų manjakai (67)

--- --- ---

SUBJ1 (13)

--- --- ---

Maitvanagiškasis vojerizmas "Jaščike"! (34)

--- --- ---

Lietuviškas internetas apie kiną (II dalis) – Culture.lt (16)

--- --- ---

Praūžė Kanų festivalis arba Kaip tapti išieškoto skonio senberniu (4)

--- --- ---