:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:senbernių muzika kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
O viskas yra kaip ir turi būti – jauni ir perspektyvūs dizaineriai vagia Lagerfeldo kursinius darbus ir neša mados žurnalus iš bibliotekų archyvų, po to triumfuodami ant podiumų ištraukia visą 60,70 ir 80 metų garderobą bei pavadina tai sezono naujiena, o alkani lengvų babkių ir Bumgartnerio, blemba, Beigbederio persiskaitę prodiuseriai rėkia ant įrašų studijų operatorių ir tie lekia į rūsį ieškoti popieriukų, kaip gi ten 1975 metais buvo susukiotos rankenėlės ant “The Queen”, “Slade” ar “Sweet” fūzų.




Kas nors prikelkit Fredį Merkurį – jis turi užversti grupę “The Darkness”

Kai kada suranda. Ir tada mes turime tokias grupes kaip “The Darkness”, kurios be abejo tampa geriausiomis naujomis metų grupėmis Britanijoje.
Jie gražūs, gašlūs, jų plaukai žino koks šampūnas yra geriausias, iš aptemptų triko kyšo plaukuotos krūtinės, ariergarde jie turi cukrinį disco style logo, o priekinėje linijoje blaškosi naujasis Fredis. “Jie mane privertė tai daryti, aš žiūrėjau “Queen” koncertų įrašus po 5 val. per dieną... Paskui pašalino glandus ir aš pakilau per porą oktavų arčiau jo... Nebegaliu daugiau taip, nebegaliu...” - prisipažins nukentėjęs nuo per ilgo pereinamojo 1975/2005 laikotarpio Justin Hawkins po kokių 5 metų Bety Ford klinikos, kurioje gydysis nuo alkoholizmo, psichologui. Bet bus per vėlu.
Tokios grupės paprasčiausiai nenusipelno to, kad jas užjaustų ar tuo labiau mylėtų. Čia kaip vienos nakties nuotykis, kuris pasibaigia dar nespėjus atšalti lovai, kaip strazdanotos mergaitės akių žybsnis, kai jai padovanoja minkštą žaisliuką, bet ji staiga prisimena kad jau turi tokius du. Žybsnis – ką reikia pasakyti ačiū – žaisliukas atsiduria po lova ir einame valgyti torto. O kas sakė kad bus tortas?
Iš tiesų albumas “Permission to Land” yra grasinimas daiktu panašiu į tortą, nuo kurio sumani pardavėja spėjo nuplėšti galiojimo laiko lipduką. Tvarkoj, pažaiskim – aš niekad nemačiau “Queen: Live in Budapest”, nemoku ištarti žodžio “glemrokas” ir tvirtai žinau, kad pirmi pasaulyje rokenrolą pradėjo groti “Oasis”. Tada užstatau savo tėvus bankui, tankiai plakančia širdimi iššoku iš lėktuvo Stanstedo oro uoste ir mušdamas pasaulinius maratono rekordus bėgu į Londono centrą stumdytis su jaunomis mergytėmis prie bilietų į vienintelius ir nepakartojamus “The Darkness”, nes I believe in a thing called love ir vis dar darau touching me, o tu darai touching you. Pa-kar-tot!
Variantas Liūdnasis: jūs stovite rūkomajame ir kolega sako, kad svarbu sveikai maitintis, nes visos problemos dėl skrandžio būtent dėl to, o dar tas stresas, aha, neturėtų šiandien lyti, o šiandien yra taip kaip vakar, o vakar buvo taip, kaip poryt, visus žodžius mes jau senai žinome atmintinai ir judame mintinai išmoktais maršrutais ir esame labai jautrūs visokiems iš praeities žadinamiems vaiduokliams, o vaiduoklius žadina grupė “The Darkness”, ir Fredis Merkuris skambina Umai Turman prašydamas konsultacijų, kaip išlįsti iš to suknisto karsto. Tada jis nužengia iš debesų apsisiautęs unionjacku, įsako atstatyti Wembley stadioną ir įsijungia mikrofoną. “The Darkness” užsibarikaduoja galinėje alubario salėje ir atsišaudo (s)pintomis, rėkia per miegus, bet atsibusti nebegali. Turbūt taip būtų teisingiausia.
Tai štai tokie dvejopi jausmai apima klausant “Permission to Land”. Visgi į jų koncertą aš nueičiau – vien dėl to, kad kaip teisingai pastebėjo Adutis, visi mes esame vuajeristai, o kas muzikinius priekabiautojus gali labiau jaudinti jeigu ne besikartojančių, maloniai trūkčiojančių rokenrolo konvulsijų stebėjimas gyvai?

2004 m. rugsļæ½jo m?n. 15 d.



Komentarai 




Hello 2007-02-08 10:09:11
Kai nori kalbėti, bet niekas nesiklauso...
Kai nori verkti, bet nėra kam nušluostyti tavo ašarų...
Kai paprasčiausiai norisi žinoti, kad esi ne vienas...
Aš esu čia tam, kad tu galėtum išsipasakoti, pasiguosti ar
tiesiog pasidalinti tau rūpimais klausimais. Nepažadu išspręsti tavo problemų, tačiau visada būsiu šalia, kai tau to reikės. Juk dviese lengviau! Rašyk man, Šiaulių psichologinio kūrybinio jaunimo centro savanoriui konsultantui adresu:
kasnutiko@yahoo.com.
Viskas, ką papasakosi, liks tik tarp mudviejų



ZL 2005-09-26 17:48:51
kad nemanau kad jei jie tokie beviltiski kaip cia rasote butu juos kviestu dabar KARTU su queen koncertuoti... bryanas mayus ir danas hawkinsas kartu scenoje - tai realybe... ir be to as neabejoju kad ponai komentatoriai nera perklause [bent puse ju] net albumo.... remias tik kilimandzaro nuomone... URA jums visiems... pradekime dar sakyti kad WIG-WAm bon jovi kopina.... TUREKITE SAVO NUOMONE, GERIEJI ZMONES



Legionas 2004-09-27 13:00:34
Anksciau ir nepastebejau kad darknesai yra queen klonai. Ale kai pasakei taigi akurat.



baisonėlis 2004-09-22 01:48:58
nu tai blyn, dvasiniai dalykai dvasiniais, o babienė babiene, chuli čia Merkuris turi chaliavai tvorčestvom zanimatsia. amen



baronas Miunhauzenas 2004-09-21 19:27:45
Special Baisonėliui: Vanilla Ice, beje, už temos nupyzdinimą Queen'am suplojo nemažai babkučių...



Baisonėlis 2004-09-19 17:10:51
geriausi Queen koveriai buvo sudainuoti per koncertą Fredžio garbei Vemblio stadione, o šiaip pats didžiausias paminklas Queenams be jų dainų yra legendinis Vanilla Ice ir jo kultinis gabalas Ice ice baby :))



2004-09-16 15:01:32
P.S. Kilimandžarui: beje, Merkuris kremuotas buvo, taigi iš karsto niekaip jau nebeišlįs, nebent iš uzbono pelenai išbirtų :))



baronas Miunhauzenas 2004-09-16 15:00:24
Daug kas bandė visaip remixuoti, perdainuoti Queen'us ir pan., ir geriau už originalą niekam kažikaip nepavyko. Ibo buvo gabių diedų grupsas, o ne kokių prodiuserių padarytas, vėžinosi patys nuo savo muzono ir profai buvo, novatoriai daugely sričių taipgi. Bet natūraliai užsibaigė gyvavimas, ir visokie Darkness'ai skamba kaip nekrologas. Dar ir dabartės kartais išsitraukiu Merkurio įdainavimų - nu blia, jokios operacijos čia nepadės, labai jau savitas vokalas. Blankūs kopijuotojai...



p.Reili 2004-09-15 21:20:23
Dar nė vienam forume neskaičiau tokių straipsnių apie muziką...Būtent šis priminė neseniai matytą britų naktyje filmą "Amžinai gyventi".Apie Oasis,Blur,Pulp,Radiohead ,jų lyderių mintys apie sėkmę ir ne...:)Kilimandžaro "kalbėjimo" stilius labai artimas kai kuriems jų:))Pažiūrėčiau tą filmą dar keletą kartų.



Baisonėlis 2004-09-15 19:48:50
nereikia šūdų klausyti ir tada skrandžiui vienas malonumas dirbti.



Adutis 2004-09-15 15:41:54
tai reikia neklausyti kas kuo apsimetinėja, o tiesiog klausyti muzikos ir nekreipti dėmesiaus į visus bazarus :P



S. Kilimandžaras 2004-09-15 15:07:34
Ką aš žinau, klausau dabar tuos Darknesus, ir toks įdomus nekrofiliškas jausmas apima - ir tie skambesiai girdėti, ir vokalas...
Stadione jie tikrai galingai skambėtų, bet iki žavėjimosi vis tiek niekaip netempia.
O pagarbos išreiškimui reikia kurti tribute band'us, o ne apsimetinėti, kaip tipo čia mes novatoriškai sudrebinom pasaulį:)



Adutis 2004-09-15 13:23:16
ha-ha-ha-ha :)
puikus "kilimandžariškas" straipsnis!
ale kam taip nervintis? aš į panašius dalykus žiūriu kaip tiesiog į pagarbos išraišką klasikams :)
kaip kad Tarantinas gerbia senus Kung-Fu filmus :)
bet manau, kad jei nors kruopelytę Kilimandžaro Darknesai nežavėtų, jis apie juos nerašytų :)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---