:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:apie senbernius kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
Mes žinome, kaip visa tai yra Lietuvoje - gatvių šlifavimas kulniukais (Palangoje –Basanavičiaus, Vilniuje – Vokiečių), koks nors klubas, kazino koks nors. Nuogos bambos, šlaunys, didelės iškirptės ir piršto sukiojimas aplink sidro bokalą. Šaudymas žvilgsniais į storesnes pinigines ir ausimis – į užsienietišką akcentą.



Įsisiautėjant pavasariui ir hormonams, pažvelkime, kaip visa tai vyksta kitur Europoje – šį kartą Briuselyje ir Londone.




Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas

Vienišiams dar niekada nebuvo taip gerai – jiems skirtų vietų knibžda visame kontinente. Žinot juk, apie ką kalbame – apie tuos iščiustytus taškus kiekviename mieste, kur mes einame kitus pamatyti ir save parodyti, pasipuikuoti, kokie svarbūs mes esame ir kiek uždirbame. Pagrindinė viltis tokią naktį tokioje vietoje yra girtame siautulyje pasikabinti ką nors permiegojimui – seni geri mėsos turgūs. Šįkart apžiūrėkime Briuselį ir Londoną – pižoniškiausius miestus Europoje!




Briuselis

Trečiadienis

Viskas prasideda trečiadienį, kai jeunes cadres dynamiques (jauni mobilūs profesionalai, kurių karjeros kreivė eina į viršų) ir pretenzingi ES institucijų tarnautojai susitinka Place du Chatelain Ikselyje – didelėje aikštėje, kurią supa “bohemiškų buržua” restoranai, Žano Klodo van Damo sporto klubas ir iki vėlumos veikiantis šviežių vaisių ir daržovių turgus, kur žiemą galima nusipirkti braškių už Rolex’o kainą. Žinoma, baras, kuriame reikia pasirodyti, vadinasi Le Chatelain (kaip originalu).

Ketvirtadienis

Ketvirtadienis – tai jau beveik savaitgalis, tad laikas vakarėliui: minia braunasi į Mirano Chaussee de Louvain. Atranka čia negailestinga – reikia būti klubo nariu, kad patektum į vidų, su geltona, rožine arba juoda kortele. Žmonės čia ateina tiesiai iš darbo su savo Hugo Boss kostiumais, BlackBerry organaizeriais ir dokumentais rankoje, lydimi žavių asistentų ar asistenčių (kitaip tariant, ES institucijų stažuotojų). Čia valgoma, geriama, ir groja gerai žinomi DJ’ai. Žinoma, tai ta pati minia kaip ir trečiadienį!

Penktadienis

Penktadienį vyksta happy hour Liukso aikštėje (Place du Luxembourg) – tiesiai priešais Europos Parlamentą. Tai didelė aikštė, apsupta barų, su kažkokio vyruko statula aikštės vidury (niekas nežino, kas ten toks). Baras, kuriame reikia puikuotis, yra Ralph’s: labai mažas, su šildomu galiniu kiemu žiemą, kepantis padorias tapas ir kur sukiojasi daugel tipų iš Komisijos, kurie marširuoja pirmyn ir atgal su savo pažymėjimais, jei netyčia iš jų aprangos vis dar negalėtumėte nuspręsti, kur jie dirba. Penktadienis apskritai yra mados diena – merginos turi laiko grįžti namo po darbo persirengti ir vėl išeiti praktiškai nieko neužsivilkusios. Kiekvienas nuo 6 iki 7 valandos užsisakytas gėrimas suteikia teisę į dar vieną tokį pat nemokamai. Tai leidžia padoriai užsipilti akis jau maždaug pusę aštuonių vakaro. Ir žinoma, čia tie patys žmonės kaip ir vakar bei užvakar!

Tačiau Liukso aikštėje bent jau galima rinktis – Ralph’s yra pasitempusiems eurokratams ir kitiems pretenzingiems-pinigingiems tipams. The Grapevine yra tokiems patiems tipams, tik čia jie daugiau atsipūtę. O’Farrell’s yra purvinos bezdančių dramblių kapinės. Fat Boys susirenka visus likusius tipus, ypatingai regbio žaidėjus. Dar čia yra Living Room, Chaussee de Charleroi, kur organizuojami teminiai vakarėliai vienišiams – speed dating ir panašiai. Visada užsirauni ant totalių nevykėlių. Jokio žavesio, venkite visais būdais.

O kaip gi su ta populiariausia rūšimi, skrodžiančia Briuselio naktinio gyvenimo vandenis – vedusiais vyrais? Vedę vyrai eina į Ralph’s penktadieniais, o po to į Jeux d’Hiver, snobiškiausią klubą pasaulyje, kuriame gyvena blizganti publika ir galbūt kelios žvaigždutės iš Z-sąrašo. Trankymasis po vakarėlius su vedusiu vyru iš Komisijos – neatskiriama ritualo dalis. Daug kas turi taip vadinamus entente cordiales su savo žmonomis, o tai reiškia, kad gali šėlti kiek nori su savo draugais/draugėmis penktadienį, jei tik sekmadienio pusryčiai praleidžiami su vaikais. Žmonoms, panašu, nelabai rūpi, ypač kol į sąskaitą byra pinigai. Tai vadinama “turėti merginą” – “avoir une copine”, ir stuktelėjus 38-eriems, atrodo, kad visi Komisijos biurokratai išėjo į medžioklę.
Kaip ten bebūtų, komisarą nukauti sunku, tačiau jo kabineto šefas lengvai kimba Ralph’s arba Jeux.

Londonas

Londonas atrodo išblyškusiai, palyginus su visais frontais ir visada vykstančia medžiokle Briuselyje. Tačiau Europos finansų sostinė irgi turi savo argumentų – nemažą čia dirbančių amerikiečių kontingentą, kuris nuolatos iš Niujorko atgabena naujausias kabinimo madas: skubūs pasimatymai, natūralios atrankos pasimatymai, dailės galerijų pasimatymai, pasimatymai tamsoje ir taip toliau. Turint omenyje gana prastą britų reputaciją romantikos srityje stebėtina, tačiau yra ir grynai namie užaugintų kabinimo būdų bei tradicijų. Visa tai reiškia didžiulę segmentaciją Londono mėsos rinkoje.

Broadgate Circle mėsos turgus vyksta penktadieniais, kur aukso ieškotojos grobikiškai flirtuoja ir neriasi iš kailio dėl visų išsvajoto grobio – riebaus ir žvilgančio London City bankininko. Patyrusi aukso ieškotoja atskiria Carrera nuo Boxter ir vice-prezidentą nuo eilinio valdybos nario mylios atstumu. Konkurencija arši, o medžioklės sezonas atidaromas metų pabaigoje. Daugelio City firmų persikraustymas pakeitė ir aukso paieškų vietą – Corney & Barrows Liverpool gatvėje medžiojami kukliai (sąlyginai) uždirbantys fondų menedžeriai, o gudresnė publika persikėlė į Canary Wharf ir į Mayfair – gaudyti investicinių fondų valdytojų.

Daugiakultūriškumas Londone taip pat turi savo specifiką – klesti interneto svetainės, skirtos labai siauram ratui siekiančių susipažinti, pvz. www.totallyjewish.com arba www.asianfaces.co.uk.

Šviežiausia naujiena – www.mysinglefriend.com, kur vienišiais pasirūpina draugai, įdėdami jų aprašymus. Tai labai populiaru, kadangi londoniečiams tiesiog yra bloga nuo pažinčių skelbimų, kuriuose jų autoriai rašo sau odes ir panegirikas. Juk draugai žino geriau, tiesa?

Tačiau visų Britanijos pažinčių puslapių motina išlieka www.friendsreunited.co.uk, turintis 18 mln. registruotų vartotojų. Pirminė puslapio idėja buvo suteikti žmonėms galimybę susitikti su savo klasės draugais, tačiau tikrąjį ir fenomenalų populiarumą puslapiui atnešė galimybė pagaliau pakabinti tą pupą iš gretimo suolo.

Išties, tiek daug vyrų ir moterų vėl sugrįžo pas savo senai pamirštas pirmąsias meiles, kad puslapis yra kaltinamas dėl išaugusio skyrybų skaičiaus šalyje.

Vedęs Londonas

Kaip ir Briuselyje, galimybių vedusiems ir vedusioms čia jokiais būdais nestinga. Pragmatiški britai supranta, kad tokie santykiai turi būti slapti, kad nei vienas, nei kitas nepatirtų dėl romano didelių nuostolių. Todėl šie puslapiai - tik vedusiems: meet2cheat.co.uk, illicitencounters.com ir philanderers.com, ir visi jie yra populiarūs.

Liūdnoka, tačiau kaip ir Briuselyje, šiuose puslapiuose jaučiamas moterų stygius ir keturiasdešimtmečių vyrų perteklius.


Parengta pagal Stirred Up.

2007 m. geguļæ½ļæ½s m?n. 12 d.



Komentarai 




Ruta 2008-03-19 19:36:15
Labai jau ziauriai apie Briuseli parasete...ne toks ju jis ir snobiskas...as maciau briuseli visiskai kitoki...



basonas 2008-02-24 08:35:56
būtų gerai ,kad panos jau labai demonstruojančios savo nuogus papus,dar išsikirptų dekolte ant užpakalio ,kur tarpukas dar gražesnis yra.Būtų dar seksualiau- ir berną tikrai pasigautų.



mr. m. 2008-02-09 11:37:50
geras straipsniukas. man patinka pavadinimas "mesos turgus".... tik sia vasara is vienos mergichkos suzinojau, ka reiskia "pisama mesa".
pasijauciau atsilikusiu senberniu :))



as 2007-12-21 22:52:28
Soho ramiausas klubas nei skustu nera, nei gotu nei panku:)



GIEDRIUS 2007-11-11 08:16:03
JEGA SENBERNYSTĖ



Mildute 2007-09-09 18:25:26
Na straipsniukas is tiesu pakankamai geras, idomus ir toks uzkabinantis, kad pamaniau, jog tikrai ne pro sali butu apsilankyti kokiame klube:) :



piktasis senbernis 2007-08-02 14:48:19
Jo. ES instituciju senmergems nepakenktu laikas nuo laiko pasikrusti. Tada su jomis lengviau dirbti butu.



kremtukas 2007-07-04 20:54:38
WOO yra neblogas clubs



//JL 2007-06-22 16:08:37
idomu, kas sio straipsnio autorius, nes notraukoje keli gerai pazistami zmones is Prancuzijos ir Belgijos :D



be sijono 2007-06-22 15:39:40
Kaip aš tai galėjau pamiršti???

Gi dar "Mans factory" yra! Ten tai turgų turgus, kur ir garsažmogiai lietuviškieji nesibodėdavo pasirodyti :) Beje, jis seniai jau nebe gėjų klubas. ..

Gėjų mėsos turgus - "Socho", berods



bembis 2007-06-18 11:55:41
he he ash kazhkaip irgi nesiruoshiu i be sijono pateikto saraso vietas. Priesh pora sav. bandziau ivirsti i Absento fejas, bet pasidare bloga. gal ash jau senstu, bet man tikrai reikia kazhko kito. Beje dabar esu Velse Swansea, tai ish naktiniu klubu gyvenimo irgi kiek tai ispudziu turiu... Aciu dievui cia ne finansu sostine, bet man cia patinka... O ir merginu graziu pasirodo esama...



Jurgita 2007-05-14 13:12:31
Kilimandzarai, galetum kokias ekskursija organizuoti senmergems, dirbancioms ES strukturose:) Think!
(Gaila is darbo iseinu:/)



baisonelis 2007-05-14 12:23:00
ačiū už sąrašą vietų į kurias niekada neisiu :)



be sijono 2007-05-14 11:45:08
Baisoneliui:
* Helios
* Latino Pabo, bet teks kautis su uzsienieciais
* Sampano klube (GCW)
* Balto Bato vakareliuose. Jie vyksta ivairiose vietose, bet i juos susirenka visas auksinis jaunimelis.
* Absento fejos buvo vasara klyksmas, dabar nebezinau kaip ten - senokai buvau...
(Eiliskumas cia nieko nereiskia)
Ir siaip, bliamba, rasau va dabar ir supratau, kad iskritau is rinkos, bo nebezinau pati paskutiniu madingiausiu vietu. Reiks taisyt padeti!

Aciu uzu straipsni! Pasirodo, visur tas pats, su nedidelemis islygomis..



baisonelis 2007-05-14 10:14:30
o dabar susimąsčiau - o kur Vilniuje vyksta pagrindinis mėsos turgus?



bzick 2007-05-14 08:32:50
uzpakaliukai yra grazu. taip ir prasosi buti nurengti. keista, bet uzpakaliuku savininkems kartais taip neatrodo :)



:) 2007-05-13 18:14:54
Super straipsniukas!!!


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---