:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:apie senbernius kas čia per rubrika?

Daktaras D
Įsivaizduokime prakutusį senbernį, kuris už savo ar savo giminių bei artimųjų lėšas įsigyja namą su didele svetaine ir židiniu, arba butą su plačia lova, arba nusiperka bendrabučio kambarėlį ir šalia sudedamos lovos pasistato alaus dėžę. Dar nenugėrus nei trečdalio dėžės, senbernis apsidairo po kambarį ir susimąsto, kad jau esant sutvarkytam gyvenimui, visai nieko būtų ir žmoną kokią parsivesti, kad būtų kam kojines plauti, maistą ruošti ir kad būtų sudarytos visos palankios sąlygos ramiai gerti alų ir žiūrėti teliką. Va čia ir daromos pirmosios dvi grubios gyvenimo klaidos, pirma – kojines plauti vis tiek reikės pačiam, bet ne tai svarbiausia, svarbiausia, kad senbernis savanoriškai įsivelia į nuosavybės praradimo ar dalybų su svetimu žmogumi peripetijas, kurios gali neigiamai atsiliepti harmoningos senbernio asmenybės raidai. Tuokart pakalbėkime apie nuosavybės praradimo aspektus.




Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis.

Nuosavybė. Kokia gili prasmė glūdi šiame žodyje, neveltui visos pastarosios revoliucijos kilo vien tik dėl josios! Nuosavybė, tai kartu laisvė, nepriklausomybė ir visi kiti privalumai, kurie daro senbernio gyvenimą pilnavertį – yra kur miegoti, kur krauti panaudotų drabužių atsargas, galimybė judėti iš kambario į kambarį bei formuoti savitas gyvenimo zonas, jei jau labai norisi – vieta kur galima ką nors atsivesti, tik ribotam laikui, suprantama. Be kita ko, nuosavybė, tai savisaugos, savigarbos bei asmeninės dvasinės palaimos būsenos pagrindas. Galbūt kai kas bandys mane kaltinti garsiai šaukdami: „koks materializmas, o kur dvasingumas, kur tikėjimas, kur žmones jungiantys dalykai!“. Va būtent, materialus turtas dažniausiai žmones ir jungia. O dėl materialumo svarbos, lyginant jį su dvasiniais dalykais, tai reikia pastebėti, kad nei viena pasaulio religija nėra išvengusi materialių daiktų panaudojimo savo dvasingumui įrodyti, net kokie nors ten budistai, atsisakę visko materialaus, be maldų ritinėlio neapseina. Taigi nuosavybė – senbernio vertybė ir gyvenimo esmė ir kai kurie atsakomybės stokojantys individai yra pasiruošę savanoriškai (!!!) šios vertybės atsisakyti, kas įvyks neišvengiamai, kuomet jo „antroji pusė“ (dar vienas baisus terminas, įrodantis, kad pavydžiai nusiteikusi visuomenės dalis (žr. „Iššūkių“ pirmąją dalį) bando įpiršti nepagrįstą nepilnavertiškumo kompleksą harmoningai besivystančiai senbernio asmenybei) pareikš apie skyrybų poreikį. Dėl laiko ir vietos stokos, čia nesigilinsiu į teisinius skyrybų turto dalybų aspektus, bet kad teks patirti praradimo jausmą – būkite tikri. Sakote, kad to nebus? Manote, kad ji jus mylės iki tol kol kartu ar atskirai iškeliausite į amžinos medžioklės šalį? Nebūkite naivūs, tai užprogramuota prigimtyje ir, jei taip nebūtų, tai pasaulio klasika, folkloras ir Holivudas nebūtų šios temos taip išplėtoję.

Aišku jūs pasakysite, kad gali būti ir kitos pusės judėjimas – teisingas senbernis susiranda teisingą nuotaką ir gaudamas pusę josios turto skyrybų metu išsprendžia finansines problemas. Ši nuostata niekuo nepagrįsta. Šiuolaikinės merginos toli gražu nesikabina ant kaklo kiekvienam pirmam pasitaikiusiam jos siaurame gyvenimo kelyje. Beje, ne toks jis jau siauras. Visiems senberniams, kurie tikisi sužavėti turtingą potencialią nuotaką savo asmeniniu žavesiu ir kitais privalumais, reikia prisiminti seną, bet labai pamokantį anekdotą. Žaidžiant Petriukui su Onute ir jiems susipykus, Petriukas, kaip paskutinį argumentą nusimovė kelnes ir parodė savo neabejotiną privalumą. Šios nuotaikos pagauta Onutė, kaip atsaką, taip pat nusimovė, o ten... nieko nėra! Puolusi į ašaras ir nubėgusi pas mamą skųstis, kitą rytą ji jau vaikščiojo po kiemą aukštai iškėlus galvą, kupina pasitikėjimo ir vertės jausmo bei su lengva panieka, pereinančią į lengvą užuojautą žvelgė į Petriuką. O šiam priėjus sužinoti, ko ji tokia patenkinta, atšovė: „Man mama sakė, kad kai aš užaugsiu ir jei norėsiu – šimtus tokių turėsiu, o tu su saviškiu turėsi visą gyvenimą tenkintis“. Tai va, šioje istorijoje glūdi gilios moteriškos psichologijos bei vyrų ir moterų nelygybės šaknys, aiškiai įrodančios naiviems senberniams, kad mes toli gražu negalime būti joms vieninteliai, nes kiekvienam dvasingui atsiras dvasingesnis, o kiekvienam dydžiui atsiras didesnis...

Kad kiekvienos merginos esmėje glūdi švelni raina katytė, kurios esmėje glūdi tigras, kuris yra plėšrūnas, galima eilinį kartą įsitikinti skaitant periodinę spaudą. Štai viename šeimyniniame laikraštyje, spausdinančiame savaitės televizijos programas ir klausimų atsakymų skyrelį, aptinku maždaug tokio turinio klausimą: „Mes su vyru esame laimingai vedę ir jau n-dešimt metų gyvename kartu, užauginome vaikus, pasistatėme namą, bet aš vis pagalvoju, kas bus, jei kartais tektų skirtis, kam atiteks sukauptas turtas?“. Kaip jums tai? Darykite išvadas patys, kurios čia ir taip akivaizdžios – vyras niekada negali būti ramus, net ir dešimtmečius pragyvenęs santuokoje, ant savo pečių ir kruvinu prakaitu tempęs į namus materialines geroves, tik tam, kad jam bet kuriuo momentu gali būti pasakyta: „žinai brangusis, manau mums verta pasikalbėti...“. Be viso ko, kas čia buvo kalbama, tai dar vienas įrodymas, kad vedusių vyrų gyvenimas yra kupimas stresų ir nuolatinės įtampos, o iš čia ligos, ankstyva senatvė ir „nutrūkusi styga“. Jums to reikia?




Taigi, jei jus sėdite savo namo svetainėje prie židinio, buto kambaryje su plačia lova, ar nusipirktame bendrabučio kambarėlyje ant sudedamos lovos su alaus dėže, tai ir mėgaukitės kuom turite, neprisileiskite kvailų minčių apie vedybas ir neieškokite nuotykių sau ant galvos ar ant kitos kūno vietos, nes kuom jie baigsis, jūs, tikiuosi jau supratote.

2005 m. liepos m?n. 15 d.



Komentarai 




merga 2007-07-08 00:50:21
Na, taip jau gamtos suredyta - vienintele vyro paskirtis yra pastoge suresti, kad jon mamuta partempti galetu - juk palikuonims tai reikia kazkur perziemavot ir buti pashertiems. Tsakant, vyrai-monofunkciniai, tai jei ir sito nesugeba, tai koks tada egzistencinis tikslas? Jei jau kalbesim apie grynaja materija ir tik materija.



neuter 2007-05-07 16:53:52
visokiu yra-visokiu reik,bet man paciai geriau but nepriklausomai nei apie apkiauteli sokinet...Nevisom reik jusu "turtu" :D



2007-05-07 11:37:38
Hello, Your site is great. Regards, Valintino Guxxi



pusiau 2007-04-29 11:51:37
Gal ir nevisai i tema parasysiu:) Manau, kad kuri laika senberniu, ar senmerge pabuti tikrai gera. Niekam nereikia atsiskaitineti-darai ka nori, eini kur nori, (ne)miegi su kuo nori ir t.t. Kuri laika irgi megavausi situo statusu ir mano buvo gerai. Kaip ir visko yra. Bet kazkaip pastaruoju metu pradejau pastebeti, kad mane kamuoja negeros mintys, kad gal jau reiktu ka nor keisti. Gal jau reikia seimos. Kas cia man? Gal kas negerai jau? :)



pusiau 2007-04-29 11:05:53
Gal ir nevisai i tema parasysiu:) Manau, kad kuri laika senberniu, ar senmerge pabuti tikrai gera. Niekam nereikia atsiskaitineti-darai ka nori, eini kur nori, (ne)miegi su kuo nori ir t.t. Kuri laika irgi megavausi situo statusu ir mano buvo gerai. Kaip ir visko yra. Bet kazkaip pastaruoju metu pradejau pastebeti, kad mane kamuoja negeros mintys, kad gal jau reiktu ka nor keisti. Gal jau reikia seimos. Kas cia man? Gal kas negerai jau? :)



storulia 2007-03-15 17:19:55
..xexe...senas straipsnis, bet vistiek drumscia vandeni...Nezinau, kas ce nori israsti savo dvirati ir itikinti, kad gyventi po viena geriau. Visada skaiciuoji pliusus ir minusus realiame gyvenime, nes gi dar ne rojuje ir ne tarp angelu esame. Ir tarp kitko, pagal statistika senberniai greiciau mirsta. Matyt is gero gyvenimo ir sudare isankstines sutartis su laidojimo namais, kuriems ir palieka puse turto :D...



Tetukas 2007-02-01 16:21:53
to: Indra
kaip manai, ar galima butu buti senberniu valandai ? :-)



NU 2007-01-16 20:21:43
GERA BUT SENBERNIU



klausimas 2006-12-29 17:23:01
ar buna senberniu ir senmergiu susitikimai:))), p



bybis i aki 2006-12-17 04:40:19
man 27 turejau ir merginu linksmai givenau zodziu taip atsitiko kad as uzsienije ir be antrosios puses, as save laikau tikru senberniu :)~



Senberniokas 2006-12-14 23:22:46
geras:) dvasingas straipsnis:)



alows 2006-11-21 01:13:08
Senberiu gali save laikyti vyras nuo 35 metu. liudna kai jaunikliai save priskiria senberniams. Ir liudna ir kwaila i juos ziuret.



Indra 2006-08-08 12:49:38
Skaiciau ir juokiausi.. :)..per daug gerai vyrija galvojat apie save.. :).."kiekvienos merginos esmėje glūdi švelni raina katytė, kurios esmėje glūdi tigras, kuris yra plėšrūnas"...jus ne ka kitie plesrunai tik taip greit neissiduodat... :).....man vis delto patinka senberniai.. :))))



Sąjunga 2006-08-01 10:45:31
Kiekvienam savo. O man nieko nėra geriau kaip atsidavęs ištikimas pats artimiausias žmogus šalia, kaip užmigti ir atsibusti jo glėbyje. Ši dovana man daug brangesnė nei mano turtas ar viengungės laisvė. Su malonumu sudedu jo kojines į skalbimo mašiną, žiūrim kartu futbolą ir planuojam savo bendrą ateitį. Gal tai amžinai ir netruks, bet vis tiek geriau nei leisti savo laisvą laiką žiūrint televizorių ar vienai geriant alų...



2006-07-13 11:52:42
Kaip sakoma "Jupiteri, tu pyksti..."
Gerbiama ponia Olia lia teigia, kad:
"O jus isivaizduokite , ar iki senatves busite senberniais, tai kas paduos puodeli vandens?"
Klausimas: "O Jus tikra, kad konkreciai Jus gausite sita puodeli?"



olia lia 2006-07-12 09:03:27
Ilgai uzsibuve senberniais ir isvisu galu nusivalkioje, jau bus sunku issirinkti savo pusele. O tas mokestis kuris jeigu bus ivestas, VALIO! , tai jus paremsite jaunas seimas turincius vaikus. Man 41 m. turiu sunu 17 m. ir 13 m dukra ir nenoreciau, kad jie visa gyvenima butu senberniu arba senmerge.
Tiesa sakant tada 1987 m buvo kiti laikai. As su savo vyru tuokiames jauni 23 m. 21 m, bet jau po 8 klases galejom rinktis specialybe kuria pabaigem kartu su vidurine, gavom darbus ir iki tu metu uzteko tusovkiu. Mano vyras kai tik pradejo dirbti , taip uz vienungyste mokejo mokescius. Kai vede nutruko, bet tada uzsidejo mokesciai man iki tol kol nepagimdziau. Jaunuoliai bet dabar kaip faina esu dar jauna su savo sunum negeda eiti i vakaruskas. O jus isivaizduokite , ar iki senatves busite senberniais, tai kas paduos puodeli vandens?
Pagalvokite norint pakliuti i roju , reikia zemeje zmogiskus turtus sukrauti, o jus senberniai norite tik sau sau sau.......



Saulelis 2006-06-27 12:19:17
> kad kažkoks pernykštis straipsnis vis dar spaudžia
> ašarėlę infantiliems patinėliams

hehe, kaip matyti, net tik "patinėliams" šitas straipsnis "ašarėles spaudžia". Žiū, bene tau irgi iš pykčio ir pagiežos kokie nors skysčiai iš kūno ertmių sunktis pradėjo? :)



klevo lapas 2006-06-25 15:37:20
Juokingieji senberniai, juk toji moteris ar moterys lygiai tiek pat scvaistė jusu bendra turtą su kitais meilužiais(t.y., su kitais jusu broliais senberniais), kaip ir jus kad svaistet ta pati turtą su kitomis meiluzėmis. Patys sutinkat būti bendro naudojimo vibratoriais ir paskui verkiat aptikę, kad ne vienas tamasta toks "gudrus".

O keisčiausia ir kartu tai simptomatiška, kad kažkoks pernykštis straipsnis vis dar spaudžia ašarėlę infantiliems patinėliams: mamyyyte, mane mooooteris nuskriaudė: tam davė, tam davė, o man mažuliui per tai ne visos ir ne man vienam atiteko, hu-hu-hu...



pragyvenes 25m su tokia 2006-05-27 14:29:54
Neiziurejau jokio jumoro. Pasakyta gryniaisia tiesa. Ypac aktualu, pasikeitus visuomenei. Moteriai priklauso ne pagal indeli i seima, ar pagal sugebejimus, bet lygiai puse turto, kuris lieka po to , ka jin isshvaiste su meiluzhiais.



Bagira 2006-05-13 00:15:47
Chi chi, prisijuokiau :D Kažkas moka gražiai dėlioti mintis :))) Beveik net patikėjau, kad tiesa ;)

O jei rimčiau, tai senberniai, ką mąstot apie vaikus? Kažkodėl neįžiūrėjau nei vieno žodelio apie juos...?



fortuna 2006-05-12 22:04:33
as niekada nebusiu senbernis



sand_dune 2006-04-16 22:12:25
moteris nuotraukoj - Ethiopijos bado auka?



Sonia 2006-04-04 23:30:53
Pala pala, o kur tie senberniai atšilus orams dėsis?! Taigi eis pakampem kaip morčiaujantys katinai ir baladosis apie bendrabučius, braižysis pagal balkonus - jiems mat moteriškos šilumos prisireikia!



adu 2006-03-20 02:18:20
vieniše priverstinai,
"būti vienam" ir "būti senberniu" - du skirtingi dalykai. senbernis - dar nereiškia, kad vienas, vienišas, be moters. vedęs - dar nereiškia, kad nevienišas ir laimingas.
o jei sakai, kad kiekvienas straipsnis persungtas rūgščiom vynuogėm, tai reiškia, kad neskaitei nei pusės visų čia esančių straipsnių. ;)



vienišė priverstinai 2006-03-19 10:15:48
Viskas būtų puiku, berniukai - būkit vieni, kad taip norit. Tik viena maža problemėlė - kiekvienas straipsnis ir/ar pasisakymas persmelktas "rūgščiom vynuogėm" (kai lapė negalėdama pasiek vynuogių nutarė, kad jos vis tik rūgščios, nes neprinokę). Daugiau pozityvumo: vyrai nuostabūs, moterys irgi, santuoja taip pat puiki institucija, bet esu vienas/viena, nes sąmoningai taip nusprendžiau arba sąmoningai priėmiau savo gyvenimo aplinkybes. Būti vedusiam puiku, o vienam/-ai dar geriau. Neieškokit sau pateisinimo, nei prieš save, nei prieš poromis susiskirsčiusią visuomenę, kad esat vieni. Stiprybės mums ir pozityvumo.



Aida 2006-03-17 13:36:36
Ačiū už komentarą.Nors tiek.Nerandu forume Saulelio adreso.Tiek to,apseisiu.Gal jūs ir teisus.Dievas baudžia tuos,kurie per daug tikisi ar per daug myli.



Proper32 2006-03-13 20:57:21
Tikekit viskuo kas parasyta.Man jau 32 ir esu viska isbandes ir zmona ir sugyventine,bet isvada viena -geriau vienam,nieks tau ragu neistatys ar ikyres su meiles prisipazinimais.Kada noriu miegu ,kada noriu dirbu ,kada noriu tvarkaus. Tai vat gyvenu sveikai visom prasmem,ir nieks neaiskina kaip man gyvent.Toks ispudis ,kad meile ,seima ir vaiku norejima sugalvojo moterys nes to tik joms vienoms reikia.



Saulelis 2006-03-13 19:08:59
Aida, suprantu, kad tau turbūt labai blogai ir visa kita, ir norisi ant ko nors išilieti. Išsiliek, aišku, negi gaila. Tačiau jei taip normaliai pažiūrėjus - prie ko čia senberniai? :)
Kaltink tą savo mylimąjį. Ir save gali kaltinti, jei nori (už tai, kad įsimylėjai gaidį). Juk ne Tarptautinė Senbernių Atsosiacija tau širdį drasko, ir ne aš, ir ne Daktaras D, ir ne senberniai.com. Vadinkim viską tikraisiais vardais ;)
Jei dar vis nenusiraminai ir nori dar išsilieti - mano adresas forume. Galiu išklausyti :)



Aida 2006-03-13 13:34:40
Įsikliopinau,pati,sena merga,senbernį.Pasiruošusi dėl jo aukotis,padaryčiau viską,o jis drasko mano ir taip randuotą širdį.Mėginu gražiai išsiaiškinti,ko jam trūksta,kiek iš tikrųjų verti jo paties man dovanoti tokie šykštūs meilės prisipažinimai.Einu iš proto,o jis-tyli.Ir nesuprantu,kas darosi...Manau,tai tiesiog žiauru,šitaip elgtis.Jūs,senberniai,esate tiesiog egoistai ir savanaudžiai.Vadinkim viską tikraisiais vardais...šykštuoliai,nagai,menkystos,bijantys atsakomybės,bailiai,teieškantys tik naudos sau,gebate tik imti iš kitų,patys nieko neduodami.Tai ir smirdėkit savo bakūžėse,kol supūsite iki galo.Aida.Jei įgausit drąsos pasiginčyti,bezdaliai,mano adresas- aida.c@aktv.lt



- 2006-03-07 16:56:01
to ;)
patikekit, vedybinis gyvenimas dar negarantuoja ramios ir garbingos mirties, deja... O siaip, galima ir isankstines laidojimo sutartis su laidotuviu firmomis sudaryti. Svarbiausia moketi ir noreti pasirupinti savimi, kas, beje, labai erzina kitus, nes visi nori, kad kiti jais rupintusi.



;) 2006-03-01 11:49:28
:D:D:D tokie kietuoliai senberniai gyvena kaip liutai-karaliai, o mirsta, kaip... sunys. deja, tai irgi teisybe ;)



Zigmas 2006-02-12 06:14:08
kazkaip moteriskes del kojiniu skalbimo labai pergyvena... mergos! gi jau yra skalbimo masinu - neblogas isradimas, as va pats viena naudoju - dirba kaip reikiant, nepavargsta, neloja, nesvarus skalbiniai neuzsilaiko... pabandykit! ;)



2006-01-04 22:55:46
kiek suprantu straipsnio autorius gina savo privacia nuosavube i kuria ieina ir neskalbtos koines ir neisgertas alus.



onyte 2005-12-25 22:13:34
as jau geriau busiu senmerge,bet kojiniu senberniui neplausiu!!!!!!!!



Boom 2005-11-30 15:35:10
As tik prijauciantis, nes jau kazkada buvau padares ta klaida, kur vedybos vadinasi. Bet pasitaisiau, isvijau zmona lauk jau nebeatsimenu pries kiek metu, o dabar megaujuosiu viengungisko gyvenimo privalumais. kadangi esu yvertines abi gyvenimo puses (su balastu ant sprando ir laisveje) tai galiu objektyviai vertinti situacija. Ir jei kas paklaustu mano patarimo, nuosirdziai sakyciau - nebuk asilas...



Baba jaga 2005-10-27 22:16:11
As jau imu itarti, kad sio atraipsnio autoriu uzhipnotizavo kokia MAMA, viena iš tos trobelės su placia lova sponsoriu (nors zinau, kaip jos nelaukia vaikuciu issikraustymo), gal net kojiniu skalbeju, pietu ruoseju ir per savaite susidariusios indu kruvos polveju:). Bet galetu sita koncepcija buti ir placiau isdestyta, apkilusi virs siauru lyties remu...



Kerzas 2005-10-27 16:01:54
Skaityciau labai vykes ir taiklus straipsnis, aprasyta absoliuciai visa teisybe!



beveik jau senbernis 2005-10-20 15:53:33
as nenoriu buti senberniu,bet ka padarysi jeigu taip lemta



2005-10-11 09:31:07
Nereikia, kolega taip suvulgarinti.



2005-10-11 09:29:49
Nereikia, kolega taip suvulgarinti.



2005-10-06 15:15:14
is sio straipsnio aisku viena :svarbiausia isigyti buteli ir sedeti ji apsikabinus ir jame mirti, bet gyvenimo nekeisti - vdrug kas nors ta buteli atims?



def 2005-09-24 23:36:29
buvau esu ir busiu laisvas,tai jega kas supranta...gera svetaine,chebra vienijomes



grad 2005-09-18 13:36:21
Bijau, kad niekas jokiu kalciu jokioms filosofijoms nevercia. Tiesiog zmones megaujasis savo satusu, kai nusibos megausis kitokiu. :)



agne 2005-09-16 11:29:26
as manau, kad jus esate sunkaus charakterio arba del kitu preizasciu negalite susirasti merginos ir tai slepdami (savo kompleksus) suverciate visa kalte senberniu (svelniau tariant viengungiu) filosofijai...



dentonas 2005-09-06 18:59:46
pritariu, senberniu buti liabai gera. esi nepriklausomas, laisvas zmogus. turejau kelias merginas, kazkaip nesutariau su jomis. dabai kai esu issikyres jauciuos puikiai kaip Ostinas Powersas =]



2005-08-28 00:27:21
Sveiki, perskaitęs lygšiol stipriai neiskiriančių būtybių (Senbernių ir senmergių) iš žmonių tarpo komentarus, pradedu suprast, ką visgi reiškia tokių žmonių gyvenimas, bei ka nuolat man primena mano draugas - mama. Cituoju - "Na tas vaikas tikrai liks senbernis. Kas tokius reikalavimus kelia savo busimosioms. Tau niekas neįtinka" Kol tai sakoma su sypsena, kažkaip nelabai kreipiu dėmesio, tačiau, kuo toliau tuo labiau imu bijot, o gal ir ne, kad tai gali būti tiesa ... kolkas man 25 tačiau, čia išsakytos mintys ir straipsniai realiai daro ytaka ...



oberbrudas 2005-07-25 10:22:29
Ale radau nors vienoj vietoj apraminima savo dusiai ir keleta argumentu visokiem "ieskok zidinio silumooos..." ir "a da nesizeniji?" atmust



bLaSas 2005-07-23 13:32:52
labai gilios ir smegenu vingi draskancios mintys...grazu



Zuzia 2005-07-19 17:59:54
prisijuokeu tej nerealei, kokios tos moterys gyvates, ajajajaj=]]]]]]]



r 2005-07-18 14:03:29
Na, sunku pasakyt ką nors apie kompetenciją žmogaus nepažįstant. Bet peršasi mintis, kad čia tik teoriniai pasvarstymai, nuosavu kailiu neišbandyti.
Mane šiaip smalsumas pagavo :)



Baisonėlis 2005-07-18 14:01:13
daktaro D kompetencija nekelia abejonių ;)



r 2005-07-18 13:53:20
Įdomu, jis iš savos patirties čia viską taip dėsto, ar kaip...



Kilimandžaras 2005-07-18 13:26:02
O ką tu manai? Nelepina gyvenimas, nelepina...

Skaitau Dakaro D įžvalgas ir širdis kraujuoja...



r 2005-07-18 13:09:56
Sunku tiems senberniams - kokia katytė tik ir taikosi apgauti - tai pinigus pavogti, tai butą, tai dvasios ramybę:)



Kunakas 2005-07-17 12:33:24
Ilgai lauktas!



grad 2005-07-15 14:21:42
Sutinku!! Taciau dali problemu galetu isprest plati ir detali santuokine sutartis, apsauganti senbernio turta...



Gerbeja:) 2005-07-15 12:48:14
jo jo, kaip pirstu i aki.
napamirsiu kai nusipirkau karta alaus, pasidejau i saldytuva, griztu vakare o vienas veikejas ji jau suvartojes. musu saldytuve musu alus, tipo.
staltiese kelelis!


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---