Autorius |
Pranešimas |
Razinova Trinity, the Bringer of Rain
Prisijungė: 2004 07 16 Pranešimai: 1539
|
2005.10.21 14:24 Tema: |
|
|
bembis rašo: | Dar i tas salotas smulkinti graikiniai riešutai labai tinka miam niam valgyt noriu :) |
aga, ir mojonezo reik dar pridėt:))) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Zemaite666 Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 1251
|
2005.10.31 12:50 Tema: |
|
|
A, va, as siandien nusipirkau parsiuko sonkauliuku i savo bernams taisysiu pietus tokius:
Reikes visko, ko namie rasiu. O tai butu - kopustas, kalafijoras, morkos, svogunai, bulves, grybukai, cesnakas, gal dar kokios pupeles...
Zodziu taip. Reikia tokio apydidelio molinio puodo su dangciu (irgi moliniu).
Sudedi i ji sluoksniais - supjaustyta kopusta, aliejuje su svogunais ir cesnakais apkepintus sonkauliukus, tada eina kalafijoras susmulkintas, morkytes supjaustytos, bulvytes irgi supjaustytos, grybukai, dar kokie 2-3 pomidoriukai del rugsteles. Nu, ir kaip sakiau - pupeles, dar biski zaliu svoguniuku... Nu, zodziu, ko yra.
Tada idedame duskytes, pipiriuku, lauro koki viena kita lapeli, jei nebuvo sviezios paprikos, tiks ir milteliai paprikiski, nu, kokiu dar zoleliu, pagal skoni (nes, pvz., mano bernai baziliko nepakencia).
Zodziu, prisideda tas puodas pilnas pilnas. Tada reikia uzpilti vandenuko beveik iki virsaus, uzdengti dangciu ir kisti i ikaitinta orkaite.
O tada jau veikti, ka tik nori, nes kepa-verda-tusinasi ten viskas mazdaug apie valanda, ga daugiau biski (Nu, cia ziureti reikia. Kai jau isverda ir traukti laukan.).
Galima vietoj svieziu kopustu deti raugintus. Tada toks patiekalas labai puikiai pagiringiems sueina.
Zodziu, paprasta, jokiu pribumbasu, bet skanu...
Ai, o valgyti galima su grietine. Nors galima ir be grietines. Kaip kam... _________________ Aš ne boba, aš susimoku už save. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.11.01 18:12 Tema: |
|
|
Salotos su Fetos suriuku :)
Labai gardzios, lengvos ir siaip puikios !
Reikia: salotu, konservuotu sparaginiu pupeliu, svoguno, konservuotu zirneliu (nebutinai), pomidoru, fetos surio (as perku Maximoj popieriniam pakelyje (1kg kainuoja apie 14lt- o tai yr pigu)).
Padazas: aliejus, actas, vanduo, prieskoniai (druska, pipiriukai,galima ideti truputi cukraus).
Viska supjaustome, feta beje sunkiai pjaustosi (byra ir limpa prie peilio), uzpilame padarytu padaziuku ir valgome :)
As dar idedu marinuotu grybu, bet ju det nebutina. Tinka prie salotu paskrudintas batonas, man dar noretusi balto vyno :) _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
VolkHan Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 12 Pranešimai: 2299 Miestas: Vilnius
|
|
Atgal į viršų |
|
|
sloga Latras
Prisijungė: 2005 06 30 Pranešimai: 145 Miestas: Vilnius
|
2005.11.02 15:51 Tema: |
|
|
...patarimas...kap papuotaut kai babienes truksta....galioja turintiems namie orkaitę ir folijos lakštelį :eini pardėn ir perki kiaulės kulninę(karką) kilogramas ~5lt ir pakutį prieskonių(kam aštresni - o kam kvapnesni patinka) ~0,5lt..na ir kvortos bambalys ~3,34lt nepamaišytų...
...namuose tą nelabai išvaqizdų objektą nuplovę ištrinkit prieskoniais ir susukę folijon į orkaitę valandžikei pašaukit...tadu jei dar aliaus bus nors šlakelis...pašlakstykit kepantį kulniuką ir dar dešimčiai minučių eikit parukyt...tūrėtų užtekt dviem dienom...ir tik ~9lt
ps..pamiršau - į tą pačią foliją galima primesti bulvyčių su lupenom(žinoma plautų)...skanaus:) _________________ po žemu ir pilku dangumi... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Razinova Trinity, the Bringer of Rain
Prisijungė: 2004 07 16 Pranešimai: 1539
|
2005.11.03 10:27 Tema: |
|
|
Kepiau vakar pyragą. Buvo laaabai skanus. Tai misliju, ka reik ir jums pasakyt recepčiuką.
O jis labai paprastas: 6 kiaušiniai, 2 stiklinės cukraus, 2 stiklinės miltų ir kokie 6 nemaži obuoliai (kokie nors rugštūs geriau).
Kiaušinius su cukrumi išplakt reik iki putu ir kad nebesijaustų cukraus grūdelių. Tada supilti miltus - viską išmaišyt.
Tešla gaunasi tiršta, gal kiek tirštesnė negu blynam. Tada kepimo skardą istepti aliejumi. Dėti ant jos nuluptus ir gabaliukais supjaustytus obuolius, apibarstyti cinamonu ir valininiu cukrum, uzpilti ant viršaus tešlą ir kepti. Kepa apie kokias 30-40 minučių (200 laipsnių šilumos).
Kai iškyla, parunda - tai jau ir iškepęs.
Kas mėgsta ledus - labai skanu su jais.
Man skaniausia su šviežiom trintom braškėm ir čiobrelių arbata. |
|
Atgal į viršų |
|
|
boro Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 24 Pranešimai: 1484 Miestas: Vilnius
|
2005.11.03 11:22 Tema: |
|
|
niam niam niam niam niam |
|
Atgal į viršų |
|
|
Meškiukas Free Air Director
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2727 Miestas: Vilnius
|
2005.11.03 12:04 Tema: |
|
|
o galima be vanilės ir cinamono, arba bent jau be vanilės ?:/ _________________ ...meškinai nepriima kritikos iš kritinių...ps. NEPAMIRŠKITE PAŽIŪRĖT LAIKO ! ;) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Razinova Trinity, the Bringer of Rain
Prisijungė: 2004 07 16 Pranešimai: 1539
|
2005.11.03 12:08 Tema: |
|
|
Meškiukas rašo: | o galima be vanilės ir cinamono, arba bent jau be vanilės ?:/ |
Žinoma galima. Tiesiog man jie patinka ir tinka tai aš ir dedu.
Dar esu kepus tokį patį tik vietoj obuolių dėjau kriaušes - labai įdomus skonis, tik buvo kiek per saldu. |
|
Atgal į viršų |
|
|
foma Krutikas
Prisijungė: 2005 09 22 Pranešimai: 356
|
2005.11.03 12:16 Tema: senberniu virtuve |
|
|
cia ne receptas,bet siaip skanu.plombyro ledus, isdetus i indeli ledams valgyti, apibarstyti cinamonu ( negaileti ).... _________________ nemokamai |
|
Atgal į viršų |
|
|
Razinova Trinity, the Bringer of Rain
Prisijungė: 2004 07 16 Pranešimai: 1539
|
2005.11.03 12:34 Tema: |
|
|
Dar vienas labai skanus dalykėlis - menkės kepenėlių salotos.
Reikia: menkės kepenėlių aliejuje, pomidorų, virtų kiaušinių, poro (nedaug) ,salotų lapų, šviežio baziliko ir petražolių.
Imi lėkštę, iškloji salotų lapais, tada dedi griežinėliais sujaustytą pomidorą (skaniausia yra naminiai, arbe tie kur būna brangesni - nu jie skonį turi pomidoro), tada šalia taip pat supjaustytą kiaušinį, apibarstai poro žiedeliais, ant viršaus uždedi kokius 3-4 gabalėlius kepenėlių, šlakelį aliejaus iš to paties indelio, baziliko, petražolės ir viskas.
Ir skanu, ir labai gražiai atrodo:) |
|
Atgal į viršų |
|
|
boro Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 24 Pranešimai: 1484 Miestas: Vilnius
|
2005.11.03 13:15 Tema: |
|
|
buržujai! gurmanai!! man savęs gaila darosi!!! ką aš valgau?? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Razinova Trinity, the Bringer of Rain
Prisijungė: 2004 07 16 Pranešimai: 1539
|
2005.11.03 13:16 Tema: |
|
|
O ką tu valgai? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Meškiukas Free Air Director
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2727 Miestas: Vilnius
|
2005.11.03 13:19 Tema: |
|
|
...jo - pasakyk žmonėm, ką tu valgai blia ?:) _________________ ...meškinai nepriima kritikos iš kritinių...ps. NEPAMIRŠKITE PAŽIŪRĖT LAIKO ! ;) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Nemalonus žmogus .
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 2895 Miestas: Vilnius
|
2005.11.03 13:34 Tema: |
|
|
boro rašo: | kuklus zakusonas prie vyno (raudono): nulupamas ir išdaromas geras prinokęs melionas. supjaustomas vieno kąsnio kubeliais. šalto (būtent, tik šalto) rūkymo kumpis (gal šoninė - nežinau kaip ana vadinasi tiksliai - žodžiu tokia šaltai rūkyta mėsa, kur be jokių lašinių) supjaustomas plonai (geriausia pirkti pjaustytą) - ilgomis plonomis juostelėmis. meliono kubelis apvyniojamas kumpio juostele, persmeigiama mediniu pagaliuku (tuo dantų krapštuku). sudedame padarytą zakuskė į lėkštę ir apibarstome džiovintu ir smulkintu baziliku. ir kokiam pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.
rezultatas maždaug toks: melionas saldus ir šaltas, kumpis kažkiek sūrus, nu o bazilikas viską apjungia |
Šį tą valgo... :) _________________ Kai negeriu, labai daug visko rodosi. O kai išgeriu - rodosi mažiau. Matyt, bijo. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|