Autorius |
Pranešimas |
be sijono Gigakrutikas
Prisijungė: 2007 02 15 Pranešimai: 1365 Miestas: kaimas prie miškų ir geležinkelio ir dar upės
|
2008.12.05 11:54 Tema: |
|
|
klebonija rašo: | Nu ne be reikalo sakoma, kad virtuvė - vieta boboms. Va žiūrėkit kaip pešiojasi. Tik kuodų nenusiplėškit. Ir eikit špilkintis į kur nors kitur. Geriau būtų - nx. Čia gi ADVENTAS virtuvėje.
Todėl, kad labai mylėjau ir gerbiau savo prosenelius ir senelius, kurie paisė Lietuvoje įsivyravusios pasninko tradicijos, kuri su krikščionybe neturi nieko bendro. Tai penktadieniais gaminu žuvies patiekalus. Adventą pradėsiu - traškiu karpiu su česnakiniu apvalkalu.
jei turėsiu svečių - tai karpis bus pateikiamas alaus tešlos apskrudusioje plutelėje.
Ir šiaip gėris ir grožis yra - užmaišyti alaus tešlą, pribarstyti prieskonių ir česnakų gausiai ir į ten merkti viską ir bele ką - ir virti aliejuje. Paprikos juostelės, svogūnų žiedai, alyvuogės, grybai, ir kas dar laisvo šaldytuve voliojasi.
Ramaus advento visiems. Greitai pradės dienos ilgėt ir šviesėt, tai gal ir širdis jūsų nušvies. |
aliejumi plaukiantis adventas :) _________________ esu maloniai durna kad visiems būtų maloniau šalia protingiems |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2008.12.05 12:31 Tema: |
|
|
Nu kad niekas ten nevarva. Spintelės tik verdant apsitaško. :)
Į tešlą reik šiek tiek degtinėlės šliukštelt. Ir aleus turi būt gerai įkaitęs, tai tešluotis kaip mat' plutele apsitraukia ir į save neprisigeria. Ir išvirus - gerai su sieteliu nukratai ir nededi į bliūdą su visais riebalais. Tada valgant rankomis - pirštai sausi būna. Vienintelis nesveikumas - tai traškėsis, sunkiau virškinamas maistas - nei virtas, garintas ar troškintas. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|