:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:apie senbernius kas čia per rubrika?

Daktaras D
Ne paslaptis - ne vienam yra tekę girdėti, o kai kuriems teko patirti atitinkamus faktus, kad priešingos lyties atstovės, susidūrusios su teisingu senberniu, pajunta atitinkamą psichinę-dvasinę būseną, kurioje yra sumišę provokacijos, nusivylimo, nesupratimo bei pavydo elementai. Ši būsena pakankamai tiksliai atspindi atitinkamos logikos subtilumus ir ja vadovaujantis yra suformuluojamas atitinkamas klausimas – iššūkis: „tu ką, žydras?“




Iššūkiai senbernių gyvenime. 1 dalis.

Klausimas, iš esmės, įžeidžiantis bei užgaulus, tačiau reikia teisingai jį interpretuoti. Dažniausiai jis turi ne pernelyg giliai paslėptą potekstę – „Įrodyk, kad tu ne toks!“. Taigi, žinant tikruosius siekius, kiekvienas senbernis gali sau pasilikti tolimesnio veikimo laisvę, tačiau, manyčiau, nereikėtų pamiršti esminių senbernystės principų ir idealų.

Visgi senberniai, būdami elitine grupe, kartais patiria atitinkamų iššūkių ir iš savo lyties atstovų. Dažniausiai, iššūkius senberniams pateikia kiek vyresni ir, kaip taisyklė, vedę tos pačios lyties individai.

Kaip tai atrodo realybėje. Sėdi kokia nors bendradarbių ar šiaip iš matymo pažįstamų individų grupė, kurioje yra senbernis ir keletas vedusių, prisidirbusių vaikų ir besitikinčių iš jų gauti vandens stiklinę senatvėje individų. Ir, kuris nors tai individas, kažkaip taip kitaip pastebėjęs garbingą senbernį, esantį šioje kompanijoje, viešai suformuluoja šios teiginius – prielaidas:

Nr. 1 „Senbernis priklauso seksualinių mažumų grupei.“
Nr. 2. „Senbernis turi problemų su atitinkamais organais ir/ar jų funkcionavimu.“

Kaip reikėtų elgtis šioje situacijoje? Blogiausias variantas – stengtis akivaizdžiai įrodyti atitinkamų organų turėjimą ir/ar jų funkcines galimybes. Taip pasielgęs senbernis labai rizikuoja paneigti teiginį – prielaidą Nr.2, tačiau šimtu procentu patvirtintų teiginį – prielaidą Nr. 1 (nors tai būtų ir netiesa). Geriausias elgesio variantas – kupinas užuojautos žvilgsnis šios teiginius išsakiusio individo linkui. Tik atsargiai, neperlenkit lazdos - Jūsų žvilgsnis neturi atspindėti paniekos! Juk tai iš tiesų nelaimingi žmonės – kiek jis turėjo įkalbinėti savąją, kad ji teiktųsi jį išleisti pažuvauti (kas baisiausia, jis iš tiesų žuvavo!!!), kiek jam nervų kainavo įkalbėti ją pakeisti poziciją po 20 metų „bendro gyvenimo“ ir kur garantijos, kad iš savo (?) pridirbtų palikuonių jis gaus tą vandens stiklinę senatvėje? Taigi, jiems sunku ir jų lūpomis kalba pavydas…

Galų gale, juk neveltui pasakė klasikas filme „Briliantinė ranka“: „nėra tokio vedusio vyro, kuris nenorėtų tapti viengungiu“, (mūsų atveju, vėlgi senberniu). Džiaukimės, kad mes iš pat pradžių pasirinkome teisingą kelią. Į sveikatą!


2004 m. birļæ½elio m?n. 10 d.



Komentarai 




storulia 2007-03-15 20:00:53
...xixi..ot megstu senbernius paerzinti...As tai vietoj "labas" visada jiems sakau: "kada zenysis?". Protingi senberniai atsako: "jei su tavim - iskart", su jumoru senberniai atsako: "kad ir rytoj, bet truksta nedideles vienos smulkmenos-nuotakos", netikri senberniai atsako: "niekada". Su durnais ir piktais senberniais isvis nesneku, nes vengiu maniaku ir nestabiliu (kazkodel vistiek juos traukiu kaip magnetas)...



mhm 2006-09-14 10:58:14
Vakar kazkaip svelniai pagalvojau apie tuos visokius bandymus supirsti, ypatingai kur per per mamas ir mociutes pareina. Man kai sako, nu va ten tos ir anos vaikas, va virs 30 jau, gerai uzdirba, vilniuj gyvena, paskola paeme. tai as galvoju- tai kodel mergos neturi? kazkas negerai. lochas koks.o tada pagalvoju kaip mane tiotka prakasineja kaimynes giminaites draugei....:) viskas gerai, bet su akinukais:)



Busimas Senbernis 2006-06-15 06:29:49
Na berniukai, laikas atnaujint si puslapiuka. Kodel paskutiniai komai 2005? Smagiai jus cia, vietomis galima neblogai pakoseti...;)



2005-11-28 10:17:54
ai sorry, paranoja savaitgali buvo apemus.



Saulelis 2005-11-28 10:15:29
to piktasis senbernis:
kas tau yra? kas tau ką pavogė? Ką čia kliedi?



piktasis senbernis 2005-11-27 13:31:35
kazkas mano nika pavoge arba adminas pokstauja. banalu ir zema kolega.



Jaunuolis 2005-08-28 00:26:26
Sveiki, perskaitęs lygšiol stipriai neiskiriančių būtybių (Senbernių ir senmergių) iš žmonių tarpo komentarus, pradedu suprast, ką visgi reiškia tokių žmonių gyvenimas, bei ka nuolat man primena mano draugas - mama. Cituoju - "Na tas vaikas tikrai liks senbernis. Kas tokius reikalavimus kelia savo busimosioms. Tau niekas neįtinka" Kol tai sakoma su sypsena, kažkaip nelabai kreipiu dėmesio, tačiau, kuo toliau tuo labiau imu bijot, o gal ir ne, kad tai gali būti tiesa ... kolkas man 25 tačiau, čia išsakytos mintys ir straipsniai realiai daro ytaka ...



Gerbeja 2005-04-20 17:00:23
cituoju is atminties:
"kad isigaliotu blogis reikia labai nedaug- tik tiek kad geri zmones nieko nedarytu"



Kilimandžaras 2005-04-01 10:23:55
Teko ir man išgyventi darbinę situaciją, kai kalėdinio įmonės vakarėlio metu aš su dar pora kolegų buvau apdalintas tipo prizu viengugiams. Labai nerealiai šmaikštu.
Tokiais atvejais siūlau rodyti minimum bet kokios reakcijos ir spausti ant ignoro. Nebėgioji paskui darbinius sijonus, visiems juokinga; namie žmona su kočėlu vaikosi - irgi visiems juokinga.
Taip kad 0 dėmesio tokiems pasireiškimams.



gerbeja 2005-02-25 18:51:03
labai atpazystama situacija ponas pristatete.
manau vyresnieji elgiasi pagal dedovscinos principa- patyre, kad santuokinis gyvenimas nesha vien blogi ir negaledami susitaikyti su tuo, jog kai kurie to blogio isvenge, imasi visu priemoniu, kaip tuos zmones ijungti i ta santuokini junga.
veliau aisku, pleksnos jums per peti ir sakys "nu, tai uzsirovei, bacuras, che che..... sutvarke tave graziai" .



vaikeliux 2005-02-24 21:28:02
atsiprasau uz (per skubejima) padarytas klaidas



vaikeliux 2005-02-24 21:26:12
Na isdrisiu dar viena nemalonia situacija pridet prie auksciau issakytu:
situacija nr 4 (rodos)
darbe, sedi kolektyvas arbatele gurksnoja (kaip neretai nutinka ir ka nors prie arbateles). Kolektyve figuruoja dvis iskilios, kaip kai kurie autoriai teisingai pastebejo- toli toli palikę evoliucijos kelyje likusią žmonijos dalį asmenybės, Senbernis ir senmerge.
Atordytu sioje nekaltoje situacijoje ir darniame kolektyve neturetu iskilti jokiu ten nesusipratimu taciau....
stai vienas isidrasines (matyt maziau arbatos o daugiau brenduko padares) uzmeta nekaltu veidu naglai ziuredamas i akis:
-o judu visai nebloga pora... jus gerai pagalvokite
kadangi kolega kai ptaisykle vyresnis tai i duda pasiulyti neiseina (issilavines juk zmogus esu)
va cia tai nemalonu
kolege kuria turejo omenyje sedi priesais raudona nuleidusi akis, ka tokioje situacijoje daryt?
jei tai buna jaunesnis kolega tiesiog pakisi delna kietai ulnakstytais pirstais panosen ir paklausi kuom kvepia tai susipranta, taciau senoliai....
itin keblu mano nuomone ir sunkiai isvengiama.



gerbeja 2005-02-07 13:13:21
jo, kazkaip juodai gavosi. kaip sako "jupiteri tu pyksti, vadinasi tu neteisus". pasirasau po tuo.



Meškiukas 2005-01-13 14:49:51
jo...juoda spalva užgožia likusias...



2005-01-09 15:16:38
O kadangi bet taciau šiandien man sunki diena, tai nepykit pavarysiu ant vyriškos gimines. tik nepriimkti asmeniškai. nieko negaliu padet- issukis Nr. 2 yra tiesiogiai susijes su priesinga lytimi.
Tagi kaip sis issukis yra susijes su snemergemis ogi labai paprastai: jeigu nerturi stabiliu santykiu tai tipo turetum atsiduoti atsitiktiniams santykiams arba esi frigisika. sutinku, yra siame teigunyje krislas tiesos, tacaiu noredami si teigini yrodyti vyrai daznai imasi visikai neveiksmingu technologiju. Neminėsiu konkrečiu situaciju si karta, nes tema per daug intymi, betgi patieksiu asmenine patirtimi pagrista izvalga. taigi kaip tos techniologojos tarodo praktikoje. viskis gi parsideda nuo laikysenos (angl. attitude). taigi pora tipiskai lietuvisku vyriku laikysenu, stiprinanciu ensantaika tarp dvieju lyciu.
Laikysena Nr1 “ko nduodi ble, gi as tau paslauga darau?” (imanomos ivairios prūsine intonacijos, kas esmes vis del to nekeicia)- ji budinga nesusifomavusiosm asmenybems
Laikysena Nr 2 “nu gerai bandysim kazka padaryti, bet nieko gero neistikek” budinga kompleksuotiems senberniams

Kuo ilgiau gyvenu, tuo labaiu isitikinu, kad sios laikysenos yra tipiškai lietuviskos ir suformuotos bent dvieju prielaidu: 1. kiekybine – lietuvoje vyru yra daug daugiau negu moeru, todel jie yra pasikele.2 kokybine- lietuviu moterys yra seksualesnes nei vyra (zr. V. Kavolis, dar galima paskaityti lenkiška Barboros radvilaites versija, prisinmti folkliora, nueiti i vokiečiu gatve) ko pasekoje vyrai gali tapti kompleksuoti.
ziurim ka turim- jeigu sie 2 dalykai susivienija, turim vaizdeli ne koki. betgi as dar neminiu globaliu prielaidu!


Summa sumarum galovuju kad vyrams sunkiau yr gyventi. Del to jus reikia myleti saugoti,ant ranku nesioti. cia as visai rimtai.



2005-01-08 22:51:00
Velgi iš pagarbos autoriui noriu pakalbeti į temą. O pagarba už drasa, mat prsiliesta prie labai intymios temos kaip senberniu seksualinė tapatybė. Tik negalvokit kad daktaro mineti issūkiai aktualus vien vyriškajai giminei! Antai dažnai pasitaikomas stereotipas jog viengungis tai būtinai seksualiniu mazumu atstovas. Atseit reikia visa laika buti kokiam tai rysyje kad tureti alibi..
Paklausykit koki patyrima esu apturėjusi asai
O buvo toks vakaras su bohemiskoje kompanijoje, demokratiškoje ritos sleptuveje (velgi kokie minimum 3 metai atgal) ir staiga pajuntu moters demesi man (o pati kaip tycia irgi esu moteris) galvoju bala nemate viskas fainiai, ir jos iškviesta einu sokti. Ranka ant sirdies pridejus galiu pasakyti, kad sokis nebuvo vulgarus (betgi del to tik dar daugiau suteikiantis peno vaizduotei), velgi nebuvo tai pirmas kartas. Bet vienas zmogus leido sau prakomentuoti situacija- mergye atsargiai, gandai sklinda greitai…..
Moral skazki takava- bent jau heteroseksulaiu santykiu rinkoje įvaizdis YRA viskas.Bent jau iki vedybų.
Pvz. Vienas mano draugas gejus nusprende vesti ir tureti vaiku. O tada jau gales sau leisti ka tik nori …
Galiu padeti ant ko norit (sic!) ir prisiekti- tikiu, kad iki vestuvių zmogus irgi gali buti laisvas o alibi reikalingas tik bailiams.
dar galvoju, jog zmogus zmogui yra ne vilkas ir meile nugali visas kliutis
nagi nagi susikibkim rankomis we are the world we are the children……..

*************************
jau suformulavau pageizinga minti apie issiuki

Nr. 2. „Senbernis turi problemų su atitinkamais organais ir/ar jų funkcionavimu.“

likit isijunge



Gerbeja 2005-01-06 15:32:23
pasijutau labai ivertinta ir pagerbta, uz ka didziai dekoju. zemai lenkiuosi ir jusu samojui bei astriam protui.
ale turiu atsisisakyti man siulomos garbes del keliu priezasciu:
-labai myliu ir gerbiu daktara ir niekaip negaleciau su juo konkuruoti.
- gal reiketu pradeti skilti "issukiai senmergiu gyvenime" masciau, bet cia gi izvelgiu interesu konflikto pavojus (jeigu sakykime kad, butu imestas koks akmenelis ir i senberniu darza?)

tai pasiliksiu kukli gerbeja, ale pazadu savo komentarais jus dar pradziuginti



Baisonėlis 2005-01-06 15:19:00
a jo, mūsėt poną daktarą D reiks paimti stipriai rankomis už vienos vietos ir tokiu būdu išgauti pasižadėjimą įdėti pagaliau šios skandalingos ir aktualios temos tęsinį. o Gerbėjai two thumbs up, yra dar parako parakinėje :)



Kilimandžaras 2005-01-06 14:40:38
Hmmm, pani Gerbėja, rodosi esu matąs jūsyse apvaizdos duotą dovaną rašybai beigi skambiajam žodžiui:)
Tai gal jumi pati nepasidrovėtumėte antrąją dalį vietoje Daktaro D parašyti? Juolab, kad kaipgi suprantu, medžiagos esama:)



Gerbeja 2005-01-06 11:11:33
taip taip daktare paskelbk gi greiciau skandalingaja antraja dali!
as gi prisiminiau dar viena man atsitikusi ispuoliu pries senmerges atveji (praktiskai teroristinis aktas). sia istorija isduosiu daktarui ir savo tapatybe..:)
taigi istorija vyko pries kokius keturis penkis metus, kai as buvau dar jaunesne ir grazesne, o ant lietuvos dar nebuvo akropolio ir skalbimo masinos stovejo dar toli garzu ne kiekvienuose namuose. as kadangi tokia jau turejau, nutariau dar pasigerinti savo buiti ir isigyti indaplove (tsakant tinginyste yra progreso variklis).
taigi su mielu kolega nueinu i siemens salona (dar gedo pr.) ir isreiskiu savo pageidavimus: sakau reikia man mazos indaploves (tokiu buvau maciusi laukiniuose vakaruose), kuria galeciau kas antra diena suplauti indus. na jie man pradejo visokius monstrus siulyti. sakau, ne, ne ir dar karta ne, esu viengunge ir noriu tokios vat viengungisko mazos indaploves, va va tos. tada susisrinko i patalpa visi ten buve pardavejai, dar ten koks ju virsininkas (visi beje, vyrai) ir pradejo tyciotis: tipo, kas cia pas mus viengunge, tuuuuuuuu? nu mergina nenusisnekek, po dvieju metu tu turesi vyra ir 2 vaikus, taigi tau reikes indaploves kuri kasdien plautu 2 servizus. taigi nesvaistyk pinigu mieloji. o ta mazyte skirta ofisams (kuriuose dirba tik vyrai, ir nesusiplauna puoduku).
zodziu mano isdidi sirdis neleido pasilikti toje parduotuveje ne sekundes.
vis dar plaunu indus rankomis. guodzia tik tai, kad agata kristi irgi labai nemego plauti indu ko pasekoje butent plainant indus jai kildovo pacios pacios zmoguzdysciu idejos, kurias teireikdavo veliau aprasyti.



Kilimandzaras 2005-01-05 17:17:38
He, gerai cia Gerbeja pasisake:)
Belieka palinketi maziau tokiu draugiu.

O paslaptingasis Daktaras D su visu tesiniu jau prapuoles kelis menesius. Gal isteka?



Gerbeja 2004-12-23 13:16:46
Mielas daktare,
nekantraudama laukiu antros dalies, o tuo tarpu noriu pritarti issakytoms mintims ir pasidalinti karcia senmerges patirtimi.
Taigi vakar skambina man ilgai vengta drauge ir klausia kaip as gyvenu. Ir pati sau atsako- tai dirbi turbut labai kaip visada. Sakau, nu ne tik- dar ir kitoki gyvenima gyvenu. Ragelyje pauze, o po to indeniskas sukis- ooooooo, tai gal isteki?
Tai kaip jums patinka toks pokalbis?
Sakau, ne, o kodel klausi? - na kai pasakei, kad gyveni, tai galvoju, gal ka turi.

Zodziu, prodursiu tik tiek, kad mineta zmogysta yra palikta vyro, nuo kurio gaudavo i bliuska, susiradusi kita tipo turtinga, bet nemylima, kuriam nepatiko jos nuo pirmo vyro pagimdytas vaikas ir kuris ja kaip tik esamu laiku paliko. Tai moteriske ilgisi labai gyvenimo, kuri gyveno.

Nu zodziu, chebryte, supratot minti. Visu saliu senberbiai ir senmerges vienykites!



Mergina 2004-09-30 12:18:21
...valio.kuo daugiau senberniu,tuo geriau....
as dievinu gejus ir visus,kas i juos panasus.



Seroquel 2004-09-14 13:27:16
Laukiam tesinio nekantriai



erodas 2004-09-10 22:49:52
taigi nieko čia tokio, jei tave pavadina gėjumi. na ir kas? kažkada man dėstytoja tutkuvienė (anatomė/antropologė -- aštresnio proto moters nesu sutikęs) pasakė -- kuo toliau pažengusi visuomenė -- tuo joje daugiau gėjų (perfrazavau). aš pats negėjus, bet kai pavadina visiškai nesiparinu. aš juk žinau, koks aš esu. tolerancijos.



baisonėlis 2004-06-11 13:26:59
a vot šis straipsnis eilinį kartą parodo kad senberniai yra toli toli palikę evoliucijos kelyje likusią žmonijos dalį, su visais jos prietarais, tamsumu, nemokšiškumu ir nesugebėjimu gerti.



Piktasis Senbernis 2004-06-11 13:12:37
Jei mane pydaru kas pavadina, tai:
1. Jei pažystamas nekreipiu dėmesio, išvadinu jį dar labiau įžeidžiančiais žodžiais arba kaip nors skaudžiai pasityčioju, arba pažiūriu labai piktu, įspėjančiu žvilgsniu.
2. Jei nepažystamas ir stambesnis už mane, tai (priklausomai nuo savo dvasinės būsenos ir nuotaikos) puolu muštis arba puolu muštis su skubiai parinktu šaltu ginklu (tinka alaus bokalas, butelis, beisbolo bitkė, šiaip lazda, šakutė, etc.)
3. Jei nepažystamas ir smulkesnis už mane, puolu muštis plikom rankom.
Kažkaip kolkas pydaru dar manęs nei vienas nepažystamas nevadino, todėl ir į muštynes retai veliuosi...


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---