:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:politika kas čia per rubrika?

Baisonėlis
Kiek būrui snukį į mėšlą nekišk, vis vien į Paksą žiūri.




Ugnimi ir kalaviju ar rinkimų pagalba Lietuvą vaduosim? Quo vadis, tsakant.....

Laba diena, gerbiami cecho broliai ir seserys,

Ilgai tylėjęs (dėl objektyvių priežasčių, o ne dėl to ką pagalvojote) ėmiausi vėl klaviatūros idant paskleisčiau tiesos žodį mūsų jaukios kompanijos tarpe.
Taigi, manau, kad visiems dabar beprotiškai smalsu (smalsiau nei kokios spalvos apatiniais vilki gražiausia bendradarbė) kuom gi pasibaigs mūsų skandalų epocha ant Marijos žemės (kurios, beje, gimtadienis buvo vakar, eretikai ir kitokie protestantai Jūs nelaimingi). Ogi baigsis ji logišku akcentu, kuris spręs kokios medžiagos turės Dviračio šou artimiausius 4 metus – eiliniais Seimo rinkimais spalio mėnesį.
Nagi, žiūrim ką turim.
1. Socialdemokratai featuring Paulauskas and Valionis MC. Hm, ką čia galima tokio naujo pasakyti? Na, nebent padaryti vieną tokį pastebėjimą – 2000 (o gal 1999) metais prieš Seimo rinkimus įkurtas organizmas visiems pasaulio politologams, teisininkams ir kitiems susipažinusiems su Vitkaus visų laikų geriausiu bestseleriu studentų tarpe „Politologija“ (ar tai „Politologijos įvadas“?) peno apmąstymams duodančiu pavadinimu „socialliberalai“..... Na, čia panašiai kaip vieno multino pavadinimas „Katašunis“, bet prie žodžių šiandien nesikabinėsim, paliksim tai to profesionalams filologams. Taigi, aukščiau minėtas organizmas, kaip nebūtų keista (ar ačiū katalikų tikram Dievui) sugebėjo išaugti marškinėlius ir netgi kai kuriais momentais palikti visai neblogą įspūdį. Apie įspūdį kalbėdamas turiu omenyje mūsų visų žinomo „esmės musyse“ ekspertą ir jo gėdingą politinės karjeros galą. Daug kas gali ginčytis, kad tai tik katašunių lyderio – Meškiuko ramybės saugotojo Paulausko dėka, bet reikia pripažinti, kad iš šio keisto politinio darinio išėjo ir visai neblogų produktų, kuriuos aš norėčiau matyti bežarstant pažadus ir kitą kadenciją – Valionį Napoleoną, Blinkevičiūtę Photoshopą ir, savaime suprantama, Gintautą Šivicką, rezultatyviausią Seimo krepšininką.
Kitas šios puikios kompanijos elementas – ex komunistų, ex LDDP, ex socialdemokratų ant socialdemokratų platformos – Socialdemokratų AMB limited partija. Mūzos tyli kai ginklai kalba, kitais žodžiais, geriau jau jie, nei kokie tais marginalai, kurie bus aptarti vėliau. Be to Juršėnas įsigijo naujus akinius, o tai yra neabejotinas šios partijos ėjimo link reformų požymis.
2. Tėvynės sąjunga – Lietuvos konservatoriai. Dominus vobiscum, pax vobiscum, lengvas bažnytinis vynas skaidrina protą. Ši partija šiais metais yra fukso pirmakursio, ką tik atitrūkusio nuo mamos sijono kaime Radviliškio rajone ir atvažiavusio Vilniaus užkariauti rolėje, bo pirmą kartą eina į tokį masinį renginį kaip kad Seimo rinkimai be savo ideologinio vado, imperijų griovėjo (Tolkino personažai ilsisi prieš šį strategą), Čiurliono atminimo palaikytojo tėvuko Landsbergio pirmose gretose. Čia matau kelis pavojus – visų pirma, tai gali atbaidyti tą pensininkų dalį, kuri balsuoja „už Landsbergį“ (bo kad ir ką Kubilius aiškintų apie savo elektorato sąmoningumą, tačiau tas elektoratas yra panašus į socialdemokratų, tik dešinysis), visų antra – Seime nebus kam glagolinti apie Rusijos grėsmę, tuo siutinant kai kuriuos Rytų kaimyno politinius veikėjus. Tačiau žiūrim ką turim – konservai pasipildė dviem naujais nariais, populiariais jaunimo tarpe – Algiu Greitai ir gelbėtoju kažin kokiu ten – suprantu, kad triukas nukopijuotas nuo socialdemokratų Juršėno akinių upgreido, bet politika visada buvo nešvarus dalykas. Ko pasigendu pas konservus, tai aiškiai suformuotos galimos Vyriausybės komandos, kuri galėtų dalyvauti įvairiose politinėse diskusijose ir kiekvienas šnekėtų apie tai, apie ką nusimano. O tai dabar gaunasi, kad visi kalba apie viską, o gaunasi „bla bla bla bla socialdemokratai – ožiai bla bla bla bla Lietuva bla bla bla bla.......“ Taip ir nesuprasi nei ko jie nori, nei ką ruošiasi daryti, ypač turint omenyje, kad pozicijoje konservai jau senai buvo. Optimizmo teikia tai, kad Kubiliaus asmenybė yra labiau priimtina kitoms Lietuvos politinėms partijoms ir nebus tokių rietenų kaip kad buvo, nes partija potencialą turi.
3. Liberalų ir centro sąjunga. Jie pasikvietė Auštrevičių pirmu numeriu savo sąraše. Norint apsimesti tradicine partija to daryti nereikėtų, atrodo kaip Klaipėdos „Neptūnas“ nusipirkęs amžinai perspektyvų Šeštoką. Be to, tiek liberalai, tiek konservai turėtų būti pasimokę kai bandė vieną tokį „perspektyvų ir jauną“ politiką padaryti pačiu pačiausiu. Ir iš viso, kol kas šioje stovykloje bardakas, jei jie per rugsėjį nesugebės sutvarkyti savo pijaro (čia toks madingas žodis, reiškia „kaltink veidrodį, kad snukis kreivas“), jiems gali būti riesta su tais 5 procentais. Kas bjauriausia, tai partija visai neblogai vystėsi kol susigundė dar vienu „jaunu ir perspektyviu“. Iš kitos pusės, kaip gyvenantis Vilniuje, gal ir balsuosiu už šią partiją ir pabučiuokit Jūs man ten kur nesueina.
4. Liberaldemokratai. Citata iš šios dienos Delfi: „Rolando Pakso koalicijos "Už tvarką ir teisingumą" šešėlinio Ministrų Kabineto vadovas - Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.“ Anot R. Pakso, švietimo ir mokslo ministro portfelis turėtų atitekti šeštuoju numeriu tarp koalicijos kandidatų į Seimą įrašytai Marijai Aušrinei Pavilionienei. Aplinkos ministru turėtų tapti Liberalų demokratų frakcijos Seime seniūnas Henrikas Žukauskas. Užsienio reikalų ministro portfelis gali atitekti vienam iš dviejų pretendentų - Europos Parlamento nariui Rolandui Pavilioniui arba Lietuvos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Japonijoje Algirdui Kudziui. Žemės ūkio ministras šešėlinėje R. Pakso koalicijos Vyriausybėje - Seimo narys Vladas Žalnerauskas, susisiekimo ministras - parlamentaras Dailis Barakauskas. Į ūkio ministro postą pretenduoja Liaudies sąjungos "Už teisingą Lietuvą" vadovas Seimo narys Julius Veselka, buvęs nušalintojo Prezidento R. Pakso patarėjas Vytautas Galvonas bei Šiaulių Pramonės ir prekybos rūmų prezidentas Vidmantas Japertas. J. Veselka R. Pakso koalicijos "Už tvarką ir teisingumą" kandidatų į Seimą sąraše - ketvirtasis. Sveikatos ministru R. Pakso koalicijos bendražygiai pageidauja matyti buvusį nušalintojo Prezidento patarėją Gintarą Šurkų.
Jei kam nors kilo klausimų dėl šios partijos vertinimo ir perspektyvų, lai eina velniop, bo esu netolerantiškas žmonių kvailystei.
5. Darbo partija. Tamsusis arkliukas, besidžiaugiantis dideliais reitingais. Reitingai gauti žadant visiems piliečiams greitus sprendimus (primena Rusijos demokratų „1000 dienų programą“, kuri buvo taip išpildyta, kad dar iki šiol saldu), nusikalbant tiesiai į eterį bei į komandą surinkus lengvai tariant visai nieko apie valstybę ar makroekonomiką nenutuokiančius žmones. Jei kas nors pasakys, kad Juknevičienė yra super trooper ekspertė, tai lai pasidomi ką ji dirbo būdama taip vadinama „Pasaulio banko eksperte“.... Aš ir Kilimandžaras prie bokalo taip ekspertaujame, kad ponia Juknevičienė ilsisi. Be to mes su gerb. kolega bent jau suprantame Europos Parlamento funkcijas ir įgaliojimus. Pats tovarišč Uspaskichas yra charizmatinė asmenybė kai reikia pasakoti anekdotus, bet tikrai ne tada kai reikia išmokėti savo Kėdainių fabrikuose dirbantiems žmonėms minimalius tris mėnesius vėluojančius atlyginimus. Klausiau kelis kartus jo dėstomą teoriją apie biudžeto lėšų perskirstymą, kurio pagalba per du metus visur pieno upės tekės. Pasijaučiau visišku idiotu arba nesuprantančiu valstybės biudžeto administravimo praktikos. Nors iš kitos pusės, tas valdininkų armijos padidėjimas, kurį iššauktų tovariščiaus siūloma „reforma“ užtikrintų pradinę darbo vietą kokiam 1000 studentų. Čia turbūt ir yra ta slaptoji šio įstabaus plano dalis, sukurti 1000 darbo vietų. Tik nežinau kam nuo to gerai bus. Čia, beje, buvo kažkas tai gero apie Darbo partiją.
6. Yra dar tokia Prunskienė su partija. Šį kartą būsiu mažiausiai objektyvus, bo mane nuo Gintarinės ledi šypsenos išpila šaltas prakaitas, o rankos instinktyviai ieško žirklių idant galėčiau gintis jei ką.... Chebra surinkta į jos sąrašą ne mažiau spalvinga nei pačios Šatrijos skaros – pavardžių daug, kodėl jie visuomenės lyderiai? Velnias žino. Beje, berods Ramonas tame sąraše yra, Legionas, paimk.......

Redakcijos nuomonė gal ir ne visai sutampa su autoriaus nuomone, bet autoriaus įvaldyta šventosios ugnies profilaktikos technika įtikins ir ją.

Norinčias padiskutuoti ir susipažinti, kviečiu 21:00 pas mane, atliksiu velnio išvarymo ritualą. Laužas not included.

2004 m. rugsļæ½jo m?n. 09 d.



Komentarai 




Radvilė 2004-10-02 11:06:16
Respekt, pone Česlovai už - " Catdogas - tai "social - liberalai". Atseikėjote pasiutiškai šaunią humoro dozę :)))))



Radvilė 2004-10-02 10:54:32
Gyvenimas kaip saldainių dėžutė - niekada nežinai, kuo nustebins. Visgi, nustebinai, Baisonėli :) Tačiau nuostabą derinu blaiviai - nesu moteris smėlynuose ;) Ir vis dėlto - patiko :)))



Baisonėlis 2004-09-22 17:23:43
o vat kada susitiksime ir panešiosiu. zabyta.



p.Reili 2004-09-12 18:24:45
Baisonėli,turėtum ant rankų tokias naivias kaip aš nešioti,nes turi galimybę pademonstruoti savo išmintį:)
Kuo daugiau pelenų,tuo gražiau "auksas" žiba:)))



Meškiukas 2004-09-11 09:34:20
ale kaip bevartyk, vistiek šūdina pusė į viršų...



Loki 2004-09-10 20:34:56
Šiaip paklausiau - žiūrau nickas matytas. :)



Baisonėlis 2004-09-10 17:15:18
lankausi, o ką? tokį Loki aš irgi esu ten matęs.



Loki 2004-09-10 17:12:52
Geras straipsniukas :) Prikolnas.
P.S. baisonėli, tu kartais Rosbalte nesilankai?



baronas Miunhauzenas 2004-09-10 16:52:28
Nu dabar tai galėsi ugnimi prasinešt. Nu bet čia tai neetiškai visai šūdą mala liaudis...



Baisonėlis 2004-09-10 16:44:27
kas čia blia per saviveikla?



Bezduonėlis 2004-09-10 16:04:52
Pilnos gatvės kačių...
Pilnos gatvės šunų...
Kac kac kac kac...
ciu ciu ciu ciu....

Noriu karalium būti,
Noriu tvarkos labai.
Nors dienai nors minutei
Duokin karūną man!



Baisonėlis 2004-09-10 14:07:19
ale blia kilimandžarai pats prisipažinai kad "už petrą už petrą už petrą".... o dabar kai atsigavai po širdies smūgio galiu visiems pasakyti kad aukščiau minėtas faktas yra prasimanymas :)



S. Kilimandžaras 2004-09-10 13:48:16
Gražiai čia apipavaizdino Baisonėlis, bando maišyti visas kortas ir beveik gerai gaunasi.
Pažadinkit mane po rinkimų ir papasakokit kaip viskas baigėsi.



ruso 2004-09-10 13:15:59
Ar iš balos (lala nuo literatų svetainės bokalo) tas smagumas :) Kiek beminkyk, kap šūds tap šūds ane, nu tik su vėliava aukštai :)



Baisonėlis 2004-09-10 11:38:43
Jūs gerbiamoji p.Reili visai nieko nesurantate ir kaip kūdikis į pasaulį stebeilijatės, Meškiukas yra Meškiukas, o Paulauskas yra Paulauskas. amen.



Česlovas 2004-09-10 07:21:58
Įdomus straipsnis. Ačiū už komplimentus :)

(p.Reili, Catdogas - tai "social - liberalai".)



p.Reili 2004-09-09 19:03:40
Pirma mintis perskaičius - kada paskutinį kartą gėrė alaus Baisonėlis?:)))
Ryškiai troškulys nekankina,prirašyta tirštai:)))

Sekanti mintis - ar teisingai supratau,kad Meškiukas-Paulauskas,tai tas lietuviškas Catdog'o įvaizdis?:)) l


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---