:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:politika kas čia per rubrika?

Baisonėlis
Paskutiniu metu skandalų ir rietenų kamuojamą Lietuvos žemę sukrėtė analogų neturintis įvykis – didžiausias Lietuvoje prekybos tinklas nutarė suvaržyti tautos žiedo – senbernių – teises ir nutraukti "Švyturio-Utenos alaus" bendrovės produkcijos prekyba neva ta priežastimi, kad gerb. p. Diretorius Tomas Kučinskas, pasitelkęs Mordoro orkus, Suomijos feministes, karves ant ledo bei kitus ne mažiau šiurpius personažus planuoja klastingai užpulti VP Market šventoves kiekviename kaime ir mieste, nuversti nuo altorių kasos aparatus ir reklaminius stendus, kasininkes, kurios gauna po 430 lt algą, išsivaryti į vergiją (jei tokia dar įmanoma po tokios algos), o kiekvieno doro senbernio širdyje pasėti baimę ir nerimą dėl rytojaus, porytojaus, užporytojaus ir užužporytojaus....




Gėrio ir blogio antropologinis archetipas alaus gamybos procese

Šiandien, vaikučiai, kalbėsime apie apsisprendimo teisę ir neteisingą reklamą.
Taigi, kas tai yra apsisprendimo teisė? Anot gerb. "Švyturio-Utenos alus" bendrovės direktoriaus Tomo Kučinsko – tai kai ištroškęs ir pavargęs doras senbernis ateina į bilekurią pardavyklą, pradedant larioku prie geležinkelio stoties, o baigiant prestižiniu restoranu Vokiečių gatvėje, kurio kainos Burzumą priverčia išpiltą šalto prakaito atsikelti viduryje nakties, ir už tam tikrą nevienodą litų sumą (nuo 1.80 lt iki 9 lt) nusipirkti norimos rūšies pūslę į grabą varančio gėrimo. Galima nusipirkti ir antrą, ir trečią ir n-tąjį bokalą/butelį alaus – viskas priklauso nuo kišenės ir skrandžio/pūslės dydžio. Atrodo labai paprastas ir teisingas noras... Paprastesnis negu kai Ragas bando prisiminti kokį nors žodį ir jį aiškina įvairiais apibrėžimais („ ....nu ble tas, kaip jis nx pzdc, ......bys, nu kur ta ple....“). Tačiau paskutiniu metu skandalų ir rietenų (žr. skyrelį „Marazmai“, atsakingas redaktorius Saulelis) kamuojamą Lietuvos žemę sukrėtė analogų neturintis įvykis – didžiausias Lietuvoje prekybos tinklas nutarė suvaržyti tautos žiedo – senbernių – teises ir nutraukti "Švyturio-Utenos alaus" bendrovės produkcijos prekyba neva ta priežastimi, kad aukščiau minėtas p. Kučinskas, pasitelkęs Mordoro orkus, Suomijos feministes, karves ant ledo bei kitus ne mažiau šiurpius personažus planuoja klastingai užpulti VP Market šventoves kiekviename kaime ir mieste, nuversti nuo altorių kasos aparatus ir reklaminius stendus, kasininkes, kurios gauna po 430 lt algą, išsivaryti į vergiją (jei tokia dar įmanoma po tokios algos), o kiekvieno doro senbernio širdyje pasėti baimę ir nerimą dėl rytojaus, porytojaus, užporytojaus ir užužporytojaus.... Visa tai neva tai planuojama daryti todėl, kad p. Kučinskas Klaipėdos Baltijos laivų statyklos žaizdruose nusikaldino patį stipriausią, visus kitus žiedus galintį valdyti žiedą – Ekstra limited ir ta proga kelia pavojų savo erezijomis nusistovėjusiai Minima – Media – Maxima šventos trejybės dogmai ar kažkam tai panašiai - niekada nebuvau stiprus vartotojiškoje religijotyroje.
Bet štai šiame momente kiekvieno senbernio atviroje lyg jūra, upeliai ir visoks kitas gyvas velnias sieloje atsiranda abejonės aukščiau minėtos dogmos postulatais – ar tik nebus čia rankas prikišęs „po kiek opiumas liaudžiai“ demonas, ar tik nebus čia eilinis bandymas pašantažuoti dar vieną tiekėją, kuris pats būdamas labai didelė įmonė ilgą laiką priešinasi bandymams pardavinėti savo produkciją didžiausiam prekybos tinklui su minimaliu pelnu? Be to kyla klausimas kiek stipriai minėtas didysis prekybos tinklas gali įtakoti Lietuvos gamintojus ir ta įtaka galutiniame rezultate nepavirs į eilės senberniui mielų vietinių gamintojų bankrotą (pvz. Grigiškių šikamas popierius, Miglės tepalas kojoms kad neprakaituotų ir kt.)?
Kita labai nemaloni tendencija, kurią man teko nelaimė pastebėti net tokioje šventovėje kaip kad senbernių puslapis – tai gajus visoje Lietuvoje tarp nedvasingų žmonių giminių, draugų ir medžiotojų būrelių narių nepelnytas prastūminėjimas į verslo/estrados/mokslo/nanotechnologijų aukštumas. Taip, skaitytojai suprato – kalbu apie mūsų gerb. kolegos Sniegyno Kilimandžaro bandymus, prisidengus šventa Senbernių muzikos korifėjaus skraiste, į neįsivaizduojamas muzikos verslo ir milijoninių kontraktų aukštumas prastūminėti savo artimo giminaičio estradinį – vokalinį ansamblį „Milky lasers“. Kad prastūminėja tai viskas ore, bet kur nemokami bilietai ir alus senbernių klubo nariams šios grupės koncertuose bei fanų klubo duoklė nekaltomis mergaitėmis???

Šia optimistine gaida ir baigsiu savo pranešimą.

Nuoširdžiai Jūsų,

Algimanta Žukauskienė.

2004 m. birļæ½elio m?n. 07 d.



Komentarai 




amžinai ištroškęs baronas Miunhauzenas 2004-09-10 15:51:34
Bet būtinai parnešk iš ten nemažai, reikia smukdomuosius darbus pradėti nuo produkcijos mažinimo:))



paxmielingas baisonėlis 2004-09-10 13:08:10
pilnai su Jumis sutinku, ponas barone, aš galiu pasiaukoti ir vykdyti slaptą misiją Švyturio gamykloje.



apygirtis baronas Miunhauzenas 2004-08-28 02:15:43
Iš tikrųjų metas senbernių agentus infiltruoti į didžiasias alaus varymo kompanijas, idant būtų galima šėtono žabangas ir bedieviškus planus griauti iš vidaus.



baisonėlis 2004-08-13 14:10:39
a jo, avelės mano, planuoju organizuoti kryžiaus žygį prieš tokias erezijas kaip alaus skiedimas. vieną žygį jau suorganizavau praeitą savaitgalį į Klaipėdą, bet šėtono žabangos mane atvedė į strip barą Klaipėdos viešbutyje, kuriame aš gurkšnodamas kokteilį pamiršau savo misiją. nu bet aš žadu pasitaisyti. reiks crusade daryti utenos kryptimis, ten mažiau pagundų.



prisiekęs girtuoklis - baronas Miunhauzenas 2004-08-12 03:25:03
Visa tai yra grynas niekas, palygint su ta sukrečiančia ir kiekvieno doro kataliko širdį slegiančia žinia, kad gyvatės aludarininkai, pasitelkę šėtono pasėtas technologijas, į šventą ir visaip kaip godotiną alų ėmė dideliais kiekiais pilti neva tai tyro kalnų šaltinio, o iš tikro - vietinės reikšmės žemos prabos kraninį vandenį! Čia jau ištisos hobitų ir gendalfų ordos reikia, apsikęsti su tokia šventvagyste niekaip negalima.



Creep 2004-08-09 17:15:38
vyrų alus...



baisonėlis 2004-08-09 16:57:37
Tauras yra antipatriotų ir nacionalinių mažumų gėrimas.



pan palkovnik Zaluppa 2004-08-09 14:40:16
kas liechia svytrinio alaus darykla tai nzn. bet ishdidzhiai gerbiamaz ponaz palkininkas Zalupa dzirba Tauro alaws darykloje



baisonėlis 2004-08-09 09:30:53
eeeeeeeeeeeeeee, ta prasme?



Radvilė 2004-08-07 20:34:17
Impossible is nothing - nieko nėra neįmanomo...



Sniegynas Kilimandzaras 2004-06-08 09:39:05
Gerb. Baisoneli,
Jei daugiau dometumeisi pasaulinio mokslo pasiekimais, tai tau turetu buti zinoma, kad VISI Zemes gyventojai yra giminaiciai, per daugu daugiausia 14 zmoniu grandine. Progresija, so to say. Taigi jusu priekaista atmetu kaip nepagrista.
Ir kas beje galetu paneigti, kad ir jusieji giminaiciai nesidarbuoja puikiojoje Svyturio alaus darykloje?:)
Su visa pagarba,


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---