:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:senbernių muzika kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
Žmogus pavargsta nuo švenčių. Šventės išlaisvina žemiausius instinktus, o norint juos patenkinti tenka išnaudoti daug sveikatos. Todėl aš einu į laundžą (girdėjau Vilniuj slapstosi tokių apie porą), prigulu ant įmantrios sofkutės ir įtrinu Voltareno į pavargusias kojas. Tegul mano ausis pasiima ALEX SKOLNICK TRIO ir SANDY NELSON.




Vakarėlis baigėsi. Dabar mane išgelbės tik laundžas: ALEX SKOLNICK TRIO / SANDY NELSON.

Žinot, jaučiu šio pasaulio tuštybę. “Da Vinčio kodas” man sako, kad viskas vienaip, o “Baudolinas” - kad visiškai priešingai. Ieškodamas teisybės tūnau tuštumoje tarp abiejų viršelių ir suprantu, kaip nuobodu rašyti recenzijas. O kurgi didysis kūrybos stebuklas? Ką daryti su sielos refleksijom? Man norisi refleksijų, todėl pradžioje trumpai papasakosiu apie nesenai vykusį francferdinandišką vakarėlį, kuris mane ir pastūmėjo į taip vadinamąjį laundžą.
Laidojimo firmų sekretorės labai nepagarbiai bendrauja su klientais. Aš suprantu, kad kai klientas miręs, tai šiaip ne taip galima pateisinti, tačiau tą vakarą mes buvome dar truputėlį gyvi. Norėjosi ramybės ir jaukumos, ir nusprendėme, kad ramiausiai ir jaukiausiai žmogus turėtų jaustis po mirties. Ypač jauku būti palaidotam betoniniame karste. “Nu, ir jam ten visiškai ramu, ir viršuje visiems irgi”. Sujaudintas tokios galimybės,- o viskuo kaip žinome šiais laikais reikia rūpintis iš anksto - griebiau telefoną ir surinkau “Nutrūkusios stygos” numerį. Atsiliepė tolimas ir šaltas (turbūt tai buvo vienas iš reikalavimų priimant į darbą) merginos balsas. Jis pasakė, kad jie turi karstų. Ir už tūkstantį litų irgi turi. Nepasakė, ar už tūkstantį jie turi betoninį karstą. Pasiūlė atvažiuoti pačiam ir pažiūrėti. Bent reklaminį bukletą būtų atsiuntę... Teko neramiai pasilikti nejaukioje buitinėje aplinkoje ir kojos pačios išnešė laundžo link. Į laundžą pasiėmiau du žemiau negailestingai išpreparuotus veikėjus.

ALEX SKOLNICK TRIO - “TRANSFORMATION” '2004

* * * *

Šekit brangieji jums porciją džiazo. Ir ne kokio nors pasterizuoto sintetizuoto acid'o (kuris šiaip jau irgi labai sveika), o natūralioje aplinkoje subrandinto, per 12 metrų anglies prasiskverbusio laundžinio produkto. Trio šiuo atveju reiškia perkusiją, gitarą, bosą ir visumoje - gražiai bei kokybiškai skambančią muziką. Džiazas būna pretenzingas, būna toks laukinis, kad įdomu ir įmanoma klausyti tik koncerte ir būna idealiai pritaikytas naminiam ramiam pasiklausymui. Toks, kaip Alex Skolnick trio.
Patiko netgi tokiam ištikimam kreivų gitarų garbintojui kaip aš, taip pat nematau priežasčių, dėl kurių turėtų nepatikti tiesioginiams žanro klausytojams. Bet visgi įdomiausia turėtų būti tiems, kurie išpažįsta ar kada išpažino heavy metal muziką. Albume yra net šešios džiazinės improvizacijos grupių “Testament”, “Judas Priest”, “Iron Maiden”, “Dio”, “Deep Purple” ir “Scorpions” temomis. Alex Skolnick matomai turi pagrįstų priežasčių taip elgtis... aha... ką tik radau – ogi pasirodo ponas Alex Skolnick yra buvęs speed metal gitaros virtuozas, grojęs tuose pačiuose “Testament”!
Desertui dar pateikiama pinkų “Money” aranžuotė. Na, čia jau turbūt bosisto darbo vaisius - juk koks save gerbiantis bosistas atsisakys malonumo sugroti “Money” boso partiją:)
Apibendrinant, mano didžiausia pagarba muzikantui, kuris tobulėja ir nestovi vietoje. Džiaugiuosi juos suradęs ir nuorodą iškart keliu prie favoritų.

http://www.alexskolnick.com

SANDY NELSON - “THE BEAT GOES ON” '2004

* * * *

Kokteilis jau išgertas, pats laikas šiek tiek pajudėti. Sandy Nelson įjungia bytą...
Sveiki atvykę į auksinę 60/70 sandūrą, kur visos merginos blondinės, automobiliai sutartinai banguoja nikeliu ir chromu, Džeimsas Bondas vis dar Koneris, o blondinių ir nikeliuotų auto savininkams “soul” nuo scenos padavinėja kostiumuotas juodaodžių būrelis. Keturi amerikonai nerangiai šokuoja po mėnulį, bent mums nusispjaut, nes mes šokinėjame beprotiškame vakarėlyje pas Sandy Nelson.
24 instrumentinės 2-3 minučių trukmės kompozicijos su privalomais dūdų orkestrais ir visa kita svaiginančia soul atributika. “The Beat Goes On” - tai durys į epochą, kurioje nafta pigi, cunamis - kažkoks retas japoniškas patiekalas, Ukrainoje nevyksta prezidento rinkimai, o Amerika tiekia pinigus ir ginklus arabams. Verta užeiti bent valandai ir pasikviesti draugus. Jeigu būsim drąsūs, pasiimsim mikrofonus ir uždainuosim ant viršaus. Ir būsim pasiruošę kitam vakarėliui.

2004 m. gruodļæ½io m?n. 29 d.



Komentarai 




Bangius 2005-01-17 09:01:25
Mielasis Kilimandzarai,
Ot tai aciu tau, ot tai aciu......Sirdis dainuoja nuo pat ryto:)



Baronas 2005-01-05 20:24:15
Parsipūčiau Skolnicką, geras išties. Po Testamentų diedas radikaliai nusuko visai kitur, bet lygis, lygis... :)



Kilimandžaras 2005-01-05 16:52:53
Bangiuj:
Tai nuveik ant www.delit.ru, ten jau kabo Sandy Nelson.
"Kicks" - va jerguteliau kaip gerai...



Bangius 2005-01-05 15:14:43
The Beat Goes On - man jau patinka, nors dar ir neklausiau:)



aAa 2004-12-31 08:10:06
Acid jazz - tai tipo tas pats jazz, tik kad įgrotas ne gyvai, o padarytas iš samplų?

O kas tas laundžas?


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---