:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:senbernių muzika kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
Vėlų rugpjūčio savaitgalio vakarą, nieko blogo neįtardamas, patogiai atsisėdęs foteliuke ir spausdamas rankoje vėsų alaus butelį ruošiausi žiūrėti Penkių Spalvotų Žiedų (Tolkienas slepiasi)šventės atidarymą. Plazdendamos vėliavas džiugiai žingsniavo visų pasaulio pakampių delegacijos, virš stadiono liuoksėjo gabūs lyno akrobatai ir niekas neįtarė artėjančios grėsmės. Štai tada ir pasirodė ji – Bjork.




Moterys, nuo kurių reikia slėpti mikrofonus

Iš karto pabrėžiu - man patinka moteriškas vokalas. Kažkada net susirūpinau savo paties lygių teisių pažeidimais, kai suvokiau, kad grupėse kurių dažniausiai klausau dainuoja moterys. Kontrastai puošia pasaulį - solidžios gitaros ir seksualus moteriškas balsas prie mikrofono yra tai, ko turėtų siekti kiekviena grupė. Tačiau viskam yra ribos, ir tą olimpinį vakarą aš supratau, kad jos yra peržengtos. Bjork (!) dainuoja (!!??) olimpiadoje?
Aš žinau, kad kai kurie žmonės mėgsta viską, kas keista, nors patys keistai nepasielgia niekada gyvenime. Natūralu, kad mergaitė iš ledynų ir pajuodusios lavos žemės, kurioje kiekvienas krūmas ir medis jau senai yra paskelbti gamtos/kultūros paminklais ir kur saulė šviečia gal kokias 6 valandas per parą ilgainiui tapo šiek tiek trenkta ir jos vokalas įgavo visas prideramas tokiai būklei intonacijas.
Vienam senam interviu Bjork paatviravo apie tai, kaip prarado nekaltybę, ir tas interviu amžiams įstrigo mano tuomet paaugliškoje ir hormonų audrų kamuojamoje sąmonėje. Kadangi Islandijoje yra kaip ir kokie 200 tūkstančių gyventojų bei vienas miestas, tai vietinio jaunimo pramogos prasideda ir pasibaigia gėrimu ir dulkinimusi tarp antros eilės giminaičių. Po vieno tokio vakarėlio girta Bjork su savo draugeliu ir padarė TAI (dėmesio!) tarp dviejų namų sienų, idant vėjas neužpūstų. Nuo to laiko išgirdęs žodį “Islandija” aš matau tamsų ir apsnigtą Reikjaviko skersgatvį, ausyse švilpia vėjas, o neblaivus islandas laikydamas rankoje degtinės butelį daro Bjork. Nyku.
Taigi, žmonės, kurie galvoja, kad mėgsta viską kas keista, ją įsidėmėjo ir paskelbė kultine. Tuomet kultinė Bjork pradėjo leisti plačiajuosčius tiražus, keliauti po pasaulį ir daryti klipus, kuriuose blaškosi iš LSD kino teatro pabėgę multikai. Larsas von Trieras turbūt mėgsta tokius multikus, o graikai, išsiilgę šiaurietiškos egzotikos, tiesiog neįpirko gražios lietuvaitės Geltonos ir todėl pasikvietė į olimpiadą negražią Bjork. Alus tapo nebeskanus.
Dabar apie kitas personažes, kurios dabartiniu metu palankiai susiklosčius aplinkybėms nors ir yra neveiksnios, tačiau savo laiku sugebėjo tokiems kaip aš pretenzingiems klausytojams suteikti daug moralinių ir fizinių kančių. Scenoje – Selina Dijon.
Šią negražaus veido ir suklastotų vokalinių duomenų savininkę jau 10 metų mėgdžioja ir tiek pat dar mėgdžios eurovizinės nimfos, kurių kompozitoriai yra nesenai atsigavę po eilinio insulto ir dėl to nebeišgali parašyti dainų, greitesnių negu 100 bpm. Ji sudegino trilijonus neuronų visame pasaulyje ir pasąmoninės psichologijos šakai padovanojo naują asociaciją: Selinos balsas – di Caprio ir Keit Vinslet didelio laivo priekyje. Kas nors dar turite ką apie ją pasakyti? Aš jau nebe, bet vistiek nesuprantu, ką tokio nuostabaus ji yra padariusi muzikinių radijo tinklelių dėliotojams, kad jie iki šiol ją įtraukia į playlistus.
Last but not least – panelė Doloresa O'Riordan iš grupės “The Cranberries”. Senovėje išgirdęs šios grupės pavadinimą kažkaip sumąsčiau kad skamba taip, lyg jie grotų gerą beužgimstantį britpopą, įsigijau albumą ir vėl likau žiauriai apgautas. Iš tiesų jie grojo blogą beužgimstantį britpopą, o Doloresa apskritai stengėsi visais įmanomais būdais šiam stiliui atlikti abortą (pažiūrėjus į dabartinius “Oasis” ji visgi buvo teisi). Diagnozuoju Doloresai vaikystės psichopatologinę traumą pamačius besimylinčius tėvus, kitaip kodėl žmogus kiekvieną tariamą žodį stengtųsi užbaigti garsais “y-ė, y-ė, ė-ė-o-o-o”?
Dabar, kiek žinoma iš gerai informuotų šaltinių, panelė Doloresa yra laiminga žmona ir ramiai gyvena kažkur Jungtinės Karalystės laukų platybėse nebedurstydama savo balso stygomis patiklių klausytojų ausų. Vienas iš tų nedažnų atvejų, kai vestuvės visiems tik į gera.
Ėhėj, o kurgi Britney, Aguilera ir kitos plikų krūtų ir aptemptų subinyčių divizijos veteranės? Taigi čia ne muzika, o seksualinio išsivadavimo frontas! Berniukai į jas žiūri (pabrėžiu – žiūri), todėl kad jos padeda sukelti poliucijas, mergaitės – todėl, kad kiek vėliau pačios žinotų, kaip tai daryti berniukams. Visi skirstosi laimingi ir patenkinti.
Atimkite iš jų mikrofonus ir išdalinkite teniso raketes. Tegul jos bėgioja trumpais kaip Kurnikovos sijonėliais po kortus, ir jeigu jau klykauja, tai tik atmušdamos kamuoliuką. Nurašykite jas į nusidėvėjimo išlaidas. Ir nemaitinkite iš rankų – pavojinga.

PS.Autorius, siekdamas išvengti ilgų valstybinių komisijų rankų, įsipareigoja pateikti analogišką straipsnį ir apie vyrus.

2004 m. rugsļæ½jo m?n. 07 d.



Komentarai 




Viktorija 2007-10-19 21:50:18
Bjork visiškai elementari ir paprasta - noriu pasakyti, kad kai pasigilini visai lengva ją suprasti, jos rūbų stilius tai jos estetinio suvokimo išraiška: pasaulyje nėra per daug grožio todėl savo rūbais ji nori būti ypatinga gėle puošiančia šį pasaulį (kokia ir yra :) ; norint suprasti jos muzika nereikia nei LZD nei kokių kitų svaiginimosi priemonių - paklausykit jos dainų "Joga" ar "Bachelorette" : tik kvailys ar narkomanas pasakys ,jog jos keistos, beprotiškos, negražios, nesuprantamos ir panašiai.
"Aš kraujo fontanas/Mergaitės formos/ Tu paukštis ant kraštelio/Užhipnotizuotas srovės/ Gerk mane- leisk man pasijusti realiai" - nedidelė citata (išversta į lietuvių kalbą) "Bachelorette" lyrikos, beje parašytos kuo tikriausio poeto, aukštosios poezijos mylėtojai :) , pridėkite MOTERIŠKOS aistros kupiną Bjork vokalą, nuostabias styginių partijas... Rimtai, profesoriai ;) , paaiškinkit, kas čia šizofreniško ar nesuprantamo, kuo Bjork tokia išsigimėliška?
P.S. Vokaline ir lyrine prasme daug dainų turi kažką benro su minėta "Bachelorette".



Plevenanti_Siela 2007-07-15 15:35:01
Doloresa turi gerą balsą..



2007-05-28 22:33:58
merci



ghfd 2007-02-27 15:43:05
kaip mes ce sakom



siaip sau pro sali einant 2007-02-06 19:58:42
tik paskutinis neispruselis ir pamazga galejo taip parasyti apie Bjork.Nusisikt visai Bjork klausytoju bendruomenei ant tokio grafomano.



kilimandzaras 2007-01-28 21:24:44
Dar vienas dalykas - esu pastebejes, kad daug ka apie grupe/atlikeja galima suzinoti pasiskaicius ju fanu komentarus internete.

Sprendziant is daugumos Bjork fanu komentaru cia, manau, kad dauguma jusu esate depresuoti ir kompleksuoti syzikai, lygiai kaip ir ta nuo proto nusokusi islande:)



kilimandzaras 2007-01-28 21:14:46
Nu nepatinka man ta jusu Bjork, ko cia prisikabinot?

Pasidarykit savo puslapi ir rasykit straipsnius kaip ja dievinat, niekas netrukdo.

Bet ne, paprasciau palot.



Pegaso siela 2007-01-28 15:40:36
Slykstus straipsnis, kas autoriui suteike pilt mesla ant tokio lygio menininkes Bjork, geda, suprasciau jei pats turetu menini skoni...
Nu cia tik parodo koks siauraprotis, nu jau atleiskit, net komentuoti man jo straipsni atrodo nusileisti iki jo lygio, BJORK YRA GERIS! TASKAS!
o tu zmogeli geriau uzciaupk zaptus ir lysk toliau gert savo alaus...



zinai? 2007-01-23 21:10:21
o Bjork nusisikt ant taves , kilimandzarai!!!:DDD



straipsnio autoriui... 2007-01-23 21:00:54
na...ne visiems skirta suprasti Bjork muzika...



fuck off 2006-08-17 19:36:51
vat vat .... bjork yra gera dainininkei o jei shio teksto autoriui tik ir terpui TAI nu tada atsiprashau ....



allla 2006-08-02 14:01:38
nu ant celine varyt nereikia,gal ji ir nera gražuole bet tikrai turi labai gera ir stipru balsa,mano noumone mikrofonus reik atimt iš mango,geltonos,yvos ir kitu mūsų lietuvos padanges fifučiu sugebantčiu dainuot tik pagal fonograma



0mas 2005-07-23 11:06:19
jooo...man vis dar neaiski pusnuogiu dainuojanciu merginu scenine koncepsija - kodel visai nenusirengia? ...isjungus garsa butu visai nenuobodu...



Meškiukas 2005-06-20 09:46:18
Kurdt - poteriauji ? :))



Saulelis 2005-06-17 16:16:02
Oba! Kurdt, gal galėtum kiek paplėtoti savo mintį - galėtume ją įdėti į marazmų skyrelį, labai neblogai pataikai į stilių :)



Kurdt 2005-06-17 15:49:36
GĖDA! netycia radau si straipsni ir negaliu patiket, kad kazkokiam alaus megejui, kuriam vienintele pramoga grezt saltus butelius leidziama tyciotis is tokiu visame pasaulyje pripazintu moteru!!!! nors sakoma, kad del skonio nesigincijama, bet cia jau nebe skonio reikalas, o smegenu funkciju sutrikimas, kai norima pazemint tuos, kurie daugiau pasiekia ir yra labiau vertinami, nei esi pats! bjaurus straipsnis, labiau panasus i komentara, kuriu galima risiklausyt kartu su mociutem ziurint pvz.: "mtv awards"



m 2005-06-05 17:14:18
Jo celeste dione gaidys - visi gi žino...



Velvet_rain_drops 2005-06-04 16:46:30
Tik slėptis po lapais tokiems "muzikos ekspertams".
Ką tu išmanai apie Bjork ar apie tą pačią Celine?Tai,kad neaišku iš kur ištrauktam interviu skaitei apie nekaltybės praradimą,dar nesuteikia tau teisės kaip,atsiprašant,"muzikos kritikui" vertinti jos muziką.
Neverti dėmesio tokie žinovai.Pf..



mimino 2005-05-24 18:27:26
ša. cranberries yra gerai.



ne mikrafonams;) 2005-04-29 18:54:58
ai dar:D mikrafonus geriau paslepkit nuo daugumos lietuvaiciu grazuoliu, joms ju juk vis tiek nereikia, vis tiek uz jas kompaktu ar mini disku grotuvai dainuoja:D



pries fonograma 2005-04-29 18:50:59
jo jo pirma saviskes - lietuvaites pakritikuokit geriau, o po to tik prie bjork liskit, o ir parase:
"..gražios lietuvaitės Geltonos..". ivertinot ne kaip daininike, o kaip paprasta eiline grazia lietuvaite, kuri traukia pagal fonograma;) eh tu autoriau... uzvariai ant geltonos; galejai parasyt ...balsingos lietuvaites Geltonos:D



:((((((((((( 2005-02-16 11:32:10
ZINOT NEGALIU KLAUSYT KAJ VARO ANT BJORK. SIAIS LAJKAJS IR TAJP SUNKU RAST ORIGINALIU ZMONIU O IR ANT PASKUTINIU LIKUSIU STUMIAT. GYDIKITES VISI. BJORK YRA DIEVISKA, NUOSTABI IR TOKIA VIENINTELE.O NUO ALAUS ISPAMPUSIU TUPU LIETUVIU KIEK NORI. NEAISKINKIT KO NESUPRANTAT.



Iguana 2004-12-30 22:59:23
nu seline tai velnias, ple ple,,, bjrok yra menininke ple i prasom tyliau, i kad nesirengiai kaip kekse nuo gais uzpakaliais tai yra gerai, o svarbiausia, kad pati kuria muzika ir zodzius ir garsus, tai ple bjork yra super. kad ir ji uzknisa su kartais neskania muzika, tai neesme, ji gerbtina. celine bajsi. mariah carey baisi. as visada skirstau atlikejus ir kurejus, ir gerbiu tik tuos, kurie patys kuria.



Lapkritine 2004-11-06 18:32:19
labai sudomino uzuomina i suklastotus Celinos vokalinius duomenis - jei butum toks malonus ir paaiskintum, likciau be galo dekinga... o begaliniame Titanike, tai ji, po teisybei, visai ir nedainuoja- tik klipukas jau su ja sukaltas.
Siaip tai man kaip tik tokios lyyyrines dainos ir patinka- na, bet del skonio juk nesigincysim?



S. Kilimandžaras 2004-09-10 13:44:44
Apie lietuvaites neužsiminiau sąmoningai, bo nenorėjau gadinti jūsų jautrių nervų sistemų. Bet jei jau patys komentuojat, tai žinokitės:))



Aloyzas 2004-09-10 13:07:05
Tai kad iš Mango atėmus mikrofonus nieko nepasikeis - jos juk gyvai niekada nedainuoja, fonograma vis tiek gros :)



baisonėlis 2004-09-09 16:27:53
nebūsiu originalus jei pasakysiu kad iš lietuvaičių tai reikia atimti mikrofonus iš mango. be to lietuvių atlikėjų, kurios turi gerą balsą (Ščegolovaitė pvz), tarpe labai populiarus tokis stilius kai stūgauja rėkauja - neatrinksi nei meliodijos nei žodžių, va iš tokių reikia atimti mikrofoną karantinui, kad atgavusios nešvaistytų veltui savo talento.



p.Reili 2004-09-08 19:58:59
Gal S.Kilimandžaras galėtų paminėti ir nors vieną lietuvaitę,tinkančią į šią kompaniją?:)



baronas Miunhauzenas iš Barselonos 2004-09-08 01:23:45
Niefyg varyt ant Bjorkės, nors ir neklausau, bet muzonas visai pusėtinas, bent jau šlykščiai saldžiu popsu neneša, ko apie Celinutę, pvz., nepasakysi. Gerklę boba tai prilaiko, bet jau kaip diorgina sušikta Titaniko giesmė, vemt verčia vos išgirdus. Monserrat Caballe - štai kur moteris, atrodo kaip atrodo, o taip išspiegt tai smarvės reikia prilaikyt gerokai. Tik užpisa, kai su gaidžius leidžiančiais popsistais pradeda projektus stumt, nu su a.a. Merkurijum, tebūnie jam atlaidus Ahūra Mazda, tai geras reikalas buvo, balsai gal ir ne per geriausiai derinosi, bet lygį išlaikė, ir nelabai kas perspjovė, ba anie kaip ir pradžią padėjo tokio pobūdžio tūsams.



melomanas Miunhauzenas 2004-09-07 17:08:39
Kai sakoma, na vkus i cviet jiedinych niet... Manau, kad gražiausia pasaulio moteris yra ne kas kita, o Auksė Aukštikalnienė, i dainuot jai nifiga nereikia.



Piktasis Senbernis 2004-09-07 10:40:51
doloresa is cranberries visai graži, savotiska tokia, bjork jei normaliai apsirengtu - slyksti nebutu, o selina dion tai tikrai zertvu zertva... :)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---