:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:marazmai kas čia per rubrika?

Saulelis
Esu ligotas pensininkas. Man prieš porą metų buvo priskaičiuota 260 litų pensija. Sąžiningai dirbau visą amžių valstybinėse įstaigose. Trejus metus priverstinai tarnavau sovietų armijoje. Deja, tie metai nebuvo įskaityti į stažą (taip nutarė Seimas.) Kovojau kiek galėjau dėl Lietuvos nepriklausomybės. Dalyvavau mitinguose, budėjau prie parlamento, lydėjau okupacinę kariuomenę (medalio negavau, nes ne dėl jo kovojau.) Budėdamas prie parlamento peršalau ir tą lemtingą naktį su temperatūra pragulėjau lovoje. Aš daugiau rizikavau savo gyvybe negu kai kurie seimūnai.




Ar sulauksim istorinio teisingumo?

Esu ligotas pensininkas. Man prieš porą metų buvo priskaičiuota 260 litų pensija. Sąžiningai dirbau visą amžių valstybinėse įstaigose. Trejus metus priverstinai tarnavau sovietų armijoje. Deja, tie metai nebuvo įskaityti į stažą (taip nutarė Seimas.) Kovojau kiek galėjau dėl Lietuvos nepriklausomybės. Dalyvavau mitinguose, budėjau prie parlamento, lydėjau okupacinę kariuomenę (medalio negavau, nes ne dėl jo kovojau.) Budėdamas prie parlamento peršalau ir tą lemtingą naktį su temperatūra pragulėjau lovoje. Aš daugiau rizikavau savo gyvybe negu kai kurie seimūnai. Jau trylika metų gyvenu nepriklausomoje Lietuvoje. Akylai stebiu Seimo darbą ir jo darbo rezultatus. Vis laukiu geresnių pokyčių. Per nepriklausomybės laikotarpį Lietuvoje parduotas beveik visas Lietuvos turtas: "Mažeikių nafta", "Lietuvos telekomas", gamyklos, laivai ir t.t. Lietuva - žemdirbių kraštas. Beveik pusė jos žemių dirvonuoja. O tai didelis nuostolis šaliai.
Užtat šalyje priviso valdininkų. Ministerijos, departamentai ir įvairios organizacijos prigrūstos valdininkų, gaunančių geras algas. Gyvenam taikos sąlygomis, bet nesugebam išbristi iš skurdo. O nusikalstamumas pasiekė apogėjų. Baisu net išeiti į gatvę Vilniuje vakare. Už tą skurdą ir nedarbą galime būti dėkingi mūsų seimūnams, kurie nesugeba įvesti tvarkos Lietuvoje. Tėvynėje viskas apvirto aukštyn kojomis. Mūsų gyvenimą apraizgė blogis. Valdininkai žmonių sąskaita prisigrobė žemės sklypų, prisistatė pilaičių.
Kada reikia balsuoti, tada sako "nusipelnėme gyventi geriau". Ponas Prezidentas prieš rinkimus sakė, kad žino, iš kur paimti pinigų ir grąžinti juos už rublinius indėlius. Po rinkimų nutilo. O ponas Brazauskas švaisto pinigus pilių statybai, funikulierių įrengimui ir t.t. Tai žmonių uždirbti pinigai. Štai kiekvieną dieną išgirsti tik blogas naujienas: pabrangs šildymas, laidojimo išlaidos, gausime baudą už cukraus perteklių ir t.t. Parduokime tą cukrų pigiau savo žmonėms ir nebus papildomų išlaidų ir galvos skausmų.
Europos emisarai nustatinėja, kiek primelžti pieno, išauginti runkelių ir kiek skirti pinigų kaliniams išlaikyti. O apie vargšus pensininkus nėra jokios užuominos. Tai štai ponai seimūnai, gal pabandytumėte pragyventi nors porą mėnesių iš mano pensijos. Tada pradėtumėte geriau dirbti, jūs ir visas jūsų Seimas. Tada ir būtų pasiektas istorinis teisingumas.

Pensininkas Juozas, VILNIUS
Lietuvos žinios

2004 m. geguļæ½ļæ½s m?n. 21 d.



Komentarai 




Kovas 2004-11-12 21:41:32
Kad nenutiktų mūsų "ponams", kaip kad V.Putinui!?

2004m. spalio 31 d. Tarptautinio Alternatyviojo Teismo Prezidiumas nuteisė už nusikaltimus Putiną V.V.

Teismo Prezidiumo KREIPIASI į visas visuomenines organizacijas, masinio informavimo priemones, garbingus ir sąžiningus piliečius, prašydamas paviešinti Putino V.V . nusikaltimus, jo patyčias vaikų, moterų, senolių atžvilgiu, vykdytas "putino" specialiųjų tarnybų.
Putinas V.V. nuteistas penkeriems metams gėdos ir visuotinės paniekos už:
a) nusikaltimus žmogiškumui;
b) moralinį sadizmą;
c) žmogaus orumo menkinimą;
d) informacinį ir dvasinį terorizmą;
e) prievartos propagandą;
f) žudymo ir prievartos priemonių kūrimą;
g) atvirą arba slaptą elgesio algoritmų propagavimą, kas nuteikia amoraliems arba žeminantiems žmogaus orumą poelgiams;
h) moralinį ir dvasinį žalojimą, o taip pat kultūrinio paveldo žalojimą asmenų, arba tautos, arba etninės ar religinės žmonių grupės, vykdomą valstybės tarnybų arba šių tarnybų asmenų, arba bet kurių valstybės instancijų ir institucijų;
i) karinę agresiją, sukėlusią savo liaudžiai, arba liaudžiai prieš kurią įvykdyta agresija moralinę ir kultūrinę žalą;
j) bet kurios rūšies valstybinių tarnybų funkcionavimą, kurio rezultatai - įvykdytas genocidas, o taip pat žala moralinio ir genetinio paveldo srityje.

Išsamiau tinklapyje asud.us/lt



Lokys su skardine 2004-10-06 12:37:32
Ismirs pensininku karta ir dings problemos. O nauju pensininku... nebus. Imirs dar iki pensijos, arba issilakstys i uzsienius. Ir viskas, visos problemos bus issprestos. Taip ir perduokit pensininkui Juozui is Vilniaus.



anita 2004-06-15 18:07:43
Ka cia ir kalbeti,nera teisybes Marijos zemeje:( Niekam nerupi nei pensininkai,nei invalidai,nei vaikai...nera teisybes..o kai mes i pensija iseisim,tai nebus ir jaunu zmoniu,kas mums pensijas uzdirbinetu:( baisu:(


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---